Sindicatele din Penitenciare: Liviu Dragnea a fost privilegiat în închisoarea Rahova

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.09.2021 - 11:13
Liviu Dragnea a acordat primul interviu după închisoare în emisiunea fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, convertită jurnalist

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe Liviu DRAGNEA de dezinformare a opiniei publice prin acuzațiile acestuia potrivit cărora „În penitenciar a fost ca în iad”.

SHARE

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că Liviu Dragnea a fost eliberat fără a se reabilita, cum cer procedurile legale, dovadă că „a adoptat un comportament tipic deținuților care denaturează în mod intenționat adevărul”.

Organizația sindicală consideră că acuzațiile tendențioase ale fostului deținut aduc prejudicii de imagine întregului sistem penitenciar.

„În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate, sistemul penitenciar din România este gândit greşit şi societatea în ansamblu greşeşte pentru că tratează într-un mod atât de superficial şi contrar a tot ceea ce se întâmplă în ţările dezvoltate din vest, unde se pune foarte mult accent pe condiţiile din penitenciare şi pe consilierea psihologică. Eu am avut un regim preferenţial negativ", a declarat Liviu Dragnea, în interviul dat la Realitatea TV.

Citește și: Liviu Dragnea, despre detenție: A fost „ca în iad”

Permisiuni ilegale

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) arată că Liviu Dragnea a fost privilegiat în Penitenciarul București Rahova și îl acuză pentru acest tratament pe fostul director Denis Darie.

„Denis Darie i-a acordat acestuia în mod ilegal permisiunea de ieșire din penitenciar pe perioada executării pedepsei, cu complicitatea fostului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristi Pleșa, care a fost demis din această cauză în decembrie 2019 de către ministrul justiției Cătălin Predoiu. Mai mult de atât, directorul penitenciarului a fost premiat pentru această situație.

Condițiile din penitenciare sunt într-adevăr precare (condiții de muncă și de detenție), însă acestea erau știute de omul politic de la acea vreme, Liviu Dragnea, al cărui ministru de Justiție Tudorel Toader a mințit în Raportul de activitate al Ministerului Justiției din 2019 că a modernizat 1.351 de locuri de cazare și a înființat 4.795 de noi locuri de cazare”, susține Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

FSANP consideră că politicienii observă condițiile din penitenciare doar în momentul în care beneficiază de ele în calitate de deținuți.

„Ce l-a împiedicat pe deținutul Liviu Dragnea pe vremea în care era politician să acorde bani pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare?! Tot statul paralel? (O Invenție mincinoasă menită să justifice incompetența politicienilor)!

Sistemul penitenciar din România nu este gândit greşit, ci este subfinanțat și subdimensionat, tocmai pentru a putea justifica politicienii vremii eventuale grațierii și amnistii bazate pe condițiile improprii din penitenciare. Fiecare ministru al Justiției s-a lăudat cu construirea de noi penitenciare, însă, în realitate, niciun ministru nu a construit penitenciare în ultimii 15 ani”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Federața afirmă că în acest moment este foarte greu ca penitenciarele să reabiliteze deținuții din cauza legislației pro-infractor și a lipsei implicării Guvernului României în adoptarea unor măsuri de reabilitare post-detenție, situație care conduce la noi recidive ale deținuților liberați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te