Senatul a respins ridicarea imunității în cazul lui Florian Bodog, acuzat de corupție

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.09.2019 - 20:43

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea pentru ridicarea imunității parlamentare, în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, senator PSD, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual.

SHARE

116 senatori au votat solicitarea - 82 au fost împotrivă, 30 pentru, iar patru s-au abţinut.

DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie privind infracţiuni de corupţie în împrejurarea în care  „un membru al Guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului”.

Citește și Bodog cere PSD să-l dea afară din partid, doar să nu-l trimită în fața judecătorilor DNA

Bodog a susținut în cadrul dezbaterilor dedicate cererii DNA că este victima unei răzbunări din interiorul instituției pe care a condus-o, deoarece a fost un ministru dur.

„Convingerea mea este că sunt victima unei răzbunări pentru că am îndepărtat din minister o persoană cu funcție de conducere. La o simplă căutare pe internet, dacă veți căuta consilierii pe care i-am avut la cabinet, veți afla că acea consilieră a fost prezentă la diverse activități, lucruri pe care le poate proba. Era angajată cu jumătate de normă și a fost instruită în SUA”, a declarant Bodog.

Citește și Comisia juridică a respins solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog

Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv, relatează G4Media.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -