Senatorul USR Mihail scrie că Cioloș divizează partidul. Disputa, pe fondul acuzațiilor de fraudă

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.06.2021 - 12:05
Senatorul USR Mihail scrie că Cioloș divizează partidul Foto: Facebook

Senatorul USR Radu Mihail a lansat un atac dur la adresa lui Dacian Cioloș, pe un forum intern al partidului. Disputa vine pe fondul acuzațiilor de fraudă la alegerile interne din USR, acuzații confirmate indirect de o scrisoare a lui Cioloș către membrii PLUS.

SHARE

Mihail a reacționat la o scrisoare a lui Dacian Cioloș către membrii PLUS, publicată pe un forum la care doar aceștia au acces. 

“Din păcate, în aceste ultime zile am avut momentele mele de consternare așa cum le aveți și voi, văzând că un for de conducere al unui partid reunit, alege pe criterii politice subiective și mai puțin tehnice sau care nu se bazează pe argumente de bun simț cine are sau nu drept de vot după constestații“, a scris Cioloș.

CITEȘTE ȘI: Reghecampf Jr, 12 ani: Când tatăl meu va plănui un divorț înseamnă că nu mai este tatăl meu

El a refuzat să intre în detalii, dar, potrivit unor surse din USRPLUS, este vorba de faptul că mulți membri PLUS s-au trezit fără drept de vot la alegerile interne, fiindcă nu și-ar fi plătit cotizația - fapt contestat de către aceștia. Astfel, membrii PLUS au plătit în 2020 cotizația pe un an întreg, dar nu le-a fost recunoscută perioada de după 1 ianuarie 2021, susțin aceste surse. 

Senatorul USR Mihail scrie că Cioloș divizează partidul

Acum, Cioloș a făcut un apel la membrii PLUS să nu ia decizii “la cald“, arătând că speră ca, după Congresul din octombrie, să nu se regăsească într-un “partid pe care să-l stăpânească prin orice mijloace“. “Sigur, un partid puternic înseamnă și un leadership care să vrea să-l țină unit, nu să-l dezbine în favoarea unei tabere care vrea puterea“, a mai scris fostul premier tehnocrat.

În replică, senatorul Mihail, un apropiat al lui Dan Barna, a scris că Dacian Cioloș divizează și manipulează. “Dacian Cioloș artrebui să înceteze să divizeze membrii între ex-USR și ex-PLUS“, a scris senatorul. El mai spune că este “manipulatoare“ descrierea situației, așa cum a făcut-o Cioloș, care a sugerat că cei din PLUS sunt nedreptățiți. El a scris că în Prahova, de exemplu, 76 de membri proveniți din USR au rămas fără drept de vot - printr-o decizie confirmată de Biroul Național al USR, inclusiv cu votul lui Cioloș - deși “nu s-a putut invoca nicio procedură încălcată“. “În acel caz, nu au fost victimizări și nu au fost duse discuțiile din BN în tot partidul“, a susținut Radu Mihail. 

Nici una din aceste scrisori nu a fost făcută publică, ele fiind lansate doar pe diferite forumuri interne ale USRPLUS. 

Citește și: Deputatul Ghiță „Luptătorul“ îl întreabă pe premier de semnificația piesei „Dark side of the Moon“

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te