Senatorul PSD plimbat cu elicopterul SMURD vorbește doar la aniversări și comemorări

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.05.2019 - 17:14

Virginel Iordache nu a luat nicodată cuvântul pe o teamă de actualitate, ci pentru a marca „Ziua Armatei”, „Ziua Unirii” sau a lui Ciprian Porumbescu.  

SHARE

 „Senatorul sucevean Virginel Iordache a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Județean pentru că se simțea cam rău. După ce a fost consultat și i s-a spus că nu e nimic grav, parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul la București.

Elicopterul SMURD, ajuns de urgență la Suceava, l-a transferat pe Iordache de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava către Institutul „Matei Balș“ din București cu diagnosticul de enterovirus. In ciuda neîncrederii în medicii suceveni, diagnosticul a fost confirmat în Capitală: un virus aerogen, o formă ușoară de boală, ceva dureri de cap, amețeală și diaree”, a scris obiectivdesuceava.ro.

Senatorul Virginel mai are o pasiune. Să vorbească „la ceas aniversar”.

Citește și Senatorul Virginel de la Suceava, plimbat cu elicopterul SMURD până la București: îl durea burta

Iordache a vorbit, în doi ani jumătate, de 12 ori în plenul Senatului. O dată este consemnat ca spunând „prezent”, deci nu se pune. Altădată a depus jurământul. A treia oară, conduz, a strigat: „eu nu am votat”. În celelalte luări de cuvânt, Virginel doar a comemorat sau aniversat.

Să-i dăm cuvântul lui Virginel, în plenul Senatului:

„Declarația mea este despre evenimentele de la Târgu Mureș: „Se împlinesc zilele acestea 29 de ani de la tragicele evenimente de la Târgu-Mureș din martie 1990. Numit atât de istorici, cât și de opinia publică un „Martie Sângeros”, îndrăznesc să afirm că evenimentele care au avut loc atunci au reprezentat, probabil, cel mai greu moment istoric de după Revoluție, când efectiv a existat pericolul ca România să se destrame, aflându-ne chiar în fața posibilității de a ne confrunta cu un război civil...”.  

„Declarația politică pe care o voi susține astăzi în fața dumneavoastră poartă numele „România la 29 de ani de la Revoluție”. Se împlinesc zilele acestea 29 de ani de la Revoluția Română. Anul 1989 a însemnat pentru România și pentru unele țări din Europa Centrală și de Est anul marii schimbări, iar tranziția de la diversele tipuri de comunism la democrația parlamentară s-a făcut diferențiat în fiecare stat în parte...”  

„În declarația politică de astăzi mi-am propus să abordez consecințele Unirii Bucovinei cu Țara. Supun atenției dumneavoastră câteva aspecte legate de zestrea adusă de Bucovina țării când a decis unirea cu aceasta. Pentru că Bucovina nu s-a întors cu mâna goală acasă, ci a adus cu ea o mulțime de daruri, care nu au făcut decât să întregească tezaurul spiritual și social al României Mari”. 

  „Titlul declarației mele politice de astăzi se intitulează  - Ciprian Porumbescu, la ceas aniversar. În istoria muzicii românești, printre înaintași ne întâmpină figura luminoasă a unui tânăr bucovinean, care prin talentul și munca sa atrage atenția asupra melosului popular ca sursă de inspirație și de creație muzicală autohtonă”.  

„Declarația mea politică poartă titlul  - Unirea Basarabiei cu România. Doamnelor și domnilor colegi, În contextul geopolitic de astăzi, aniversarea Unirii Basarabiei cu România marchează momentul de început al memorabilului an 1918, cu o încărcătură emoțională aparte pentru poporul român. Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România  

„Titlul declarației politice de astăzi este: Ziua Armatei Române – 25 octombrie. În fiecare an, sărbătorim pe data de 25 octombrie, ca un prilej de cinstire, Ziua Armatei Române, instituție fundamentală a statului român, dar și element de echilibru, simbol al luptei pentru neatârnare și întregire a neamului românesc”.  

„Declarația mea politică de astăzi se intitulează „Ziua Mondială a Educației – 5 octombrie 2017”. În anul 1994, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură inaugurează prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a marca semnarea în 1966 a Recomandării Organizației Internaționale a Muncii și a UNESCO privind condițiile de muncă și statutul personalului didactic”.    

Altfel, Virginel Iordache câștigă 87.00 de lei pe an ca senator, bani publici.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te