Senatorul PNL de Buzau Vlad Pufu îl critică dur pe ministrul PSD al Agriculturii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.05.2023 - 17:25
Senatorul PNL de Buzau Vlad Pufu îl critică dur pe ministrul PSD al Agriculturii - Foto: facebook/Vlad Mircea Pufu

După o întâlnire cu mai mulți fermieri, senatorul PNL de Buzau Vlad Pufu l-a criticat dur pe ministrul PSD al Agriculturii, afirmând că Petre Daea este autorul moral al scandalului legumelor toxice.

SHARE

„M-am întâlnit cu mai mulți fermieri din Glodeanu Sărat, asupra cărora a picat pe nedrept năpasta scandalului legumelor otrăvite, așa cum a primit ”nume de identificare” tot ce s-a întâmplat în ultima vreme la Buzău.

🍅🥒🫑 M-au invitat cu amabilitate să le vizitez solariile și să văd producția din serele de care se ocupă și am văzut grija pe care o au pentru munca lor și responsabilitatea față de toți cei care le cumpără legumele. Cu această ocazie am cumpărat roșii proaspete și gustoase, direct de la producător.

Citește și: EȘEC Petre Daea rămâne cu 7.300 lei / lună NET, pensie specială. Reforma îi ia doar 1.600 lei

❗ Ce constat însă, după discuțiile avute, este că, pe lângă autorii de fapt ai scandalului legumelor toxice, există și un autor moral. Iar acela este Petre Daea!

⛔ Până anul trecut, Ministerul Agriculturii a acordat subvenții pentru mai multe culturi de legume. Asta încuraja o piață bogată, diversă, fără să creeze dezechilibre majore. Exista însă o singură ”hibă”: nu mai era program electoral, lipit de numele lui Daea. Nu mai semăna cu Programul Tomata.

➡️ Ce a făcut Daea? A revenit la Tomata, un program clar electoral prin modul în care a fost gândit.
1️⃣ Trebuie eliminată data limită de vânzare pe piață. Faptul că sunt obligați să scoată la vânzare legumele într-un termen impus, adică până la 30 iunie, îi îndeamnă pe legumicultorii care nu au cinstea în sânge să forțeze coacerea. În plus, creează o supraproducție, ceea ce determină scăderea prețului, iar de aici apar și îngrijorările fermierilor că nu își vor recupera banii investiți.
2️⃣ E necesară eliminarea obligației de a avea o anumită cantitate/suprafață. Impunerea unui număr minim de kilograme nu face decât să îi încurajeze pe producători să folosească potențiatori pentru a avea cantități mari de legume.
3️⃣ Acordarea subvenției pentru producții timpurii și pentru alte legume, nu doar pentru roșii. E o măsură care duce la o echilibrare a pieței și elimină riscul unei supraproducții.

✅ Este nevoie de legi făcute cu multă gândire, care să le acorde un real sprijin agricultorilor, nu de ”minuni” electorale care pot crea haos pe piață.

❗ Și, repet, legumele și fructele trebuie testate mult mai des în piețe, pentru a fi siguri că mâncăm sănătos și pentru a onora munca fermierilor cinstiți!”, declarat senatorul PNL de Buzau Vlad Pufu, pe pagina sa de Facebook.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te