Scandal în USR pe candidatura de la Sectorul 3

DE Elena Andrei | 23.07.2020 - 22:20
sursă Foto: INQUAM Photos/George Calin

În USR ar fi izbucnit un scandal după ce Dan Barna și-a informat colegii, în discuțiile interne, care este stadiul negocierilor cu PNL în privința candidaturilor, potrivit Digi24.

SHARE

Conform unor surse din partid, după ultimele discuții cu Ludovic Orban, ar urma ca USR să obțină candidaturile la sectoarele 1 și 2, iar liberalii la sectoarele 3 și 6. Sectoarele 4 și 5 sunt încă în discuție.

Negocierea cu Ludovic Orban a nemulțumit-o pe Ana Ciceală, candidatul USR la sectorul 3. Între Ciceală și Barna a avut loc un schimb dur de replici, aceasta reproșându-i că a negociat cu liberalii fără ca ea să știe că sectorul 3 va fi cedat PNL.

„Cred că pentru București și pentru candidatura lui Nicușor este necesar să faci acest sacrificiu”, iar fi transmis Dan Barna. 

Scandalul dintre cei doi ar fi continuat și pe grupurile interne de Facebook. Ana Ciceală ar fi postat un mesaj care mai apoi a fost șters de cei care administrează pagina de Facebook: „USR la guvernare”.

Mesajul în care era atacată actuală conducere a partidului pentru negocierile purtate cu liberalii a fost pus, mai apoi, pe un alt grup intern.

Dan Barna le-a transmis și el colegilor, tot pe Facebook, că USR trebuie să aibă strategii politice coerente dincolo de teribilisme individuale, spun surse din partid. Barna mai susține că ar fi discutat cu Ciceală și chiar i-ar fi propus o funcție de viceprimar în locul candidaturii. 

Miza pentru sectorul 3 este una inexistentă, în condițiile în care, în toate sondajele de opinie, actualul primar Robert Negoiță câștigă detașat, cu peste 60%. Doar o candidatură a lui Robert Negoiță la primăria Capitalei ar transforma candidatura de la 3 într-una care ar avea o miză politică.

Astfel, negocierile cu PNL nu au făcut altceva decât să reaprindă scandalul intern din USR. Ana Ciceală este parte a taberei care îl contestă în partid pe Dan Barna. Ciceală are o relație cu Mihai Goțiu, unul dintre cei mai mari contestatari ai echipei Barna, potrivit G24.

Candiatura de la sectorul 2 este punctul sensibil al negocierilor cu PNL, care ar putea arunca toată înțelegerea în aer. Aici ar fi favorizat Radu Mihaiu, considerat un apropiat al președintelui USR.

„Dacă PNL insistă cu Dan Popescu și nu dă USR-ului sectorul 2, pică toată înțelegerea”, a declarat o sursă apropiată negocierilor.

Posibilii candidați la primăriile de sector, din partea alianței PNL-USR-PLUS

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Antoanel Tănase(PNL). La sectorul 3 a început deja să își facă campanie și Mihai Neamțu, de la PMP.

La sectorul 4 și 5 sunt încă discuții. Unul dintre cele două sectoare va merge la PNL, celălalt la USR care ar urma să îl cedeze celor din PLUS. La sectorul 4 ar putea candida de la PLUS Simona Spătaru, în timp ce, pentru sectorul 5 PLUS îl are desemnat pe Alexandru Dumitriu.

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te