Validarea nu ar trebui să fie problematică, întrucât Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), din care face parte Gavriliță, deține 63 din cele 101 de locuri din Parlament.
În consecință, cele mai importante funcții din Republica Moldova vor fi deținute de două femei.
Citește și: Efectul Ivașcu: oameni conectați la reprezentantul ceaușist al Tarom în exterior, promovați de Drulă
Maia Sandu, președintele țării, are 49 de ani, a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei și are un masterat la Harvard Kennedy School.
Natalia Gavriliță, viitorul premier, are 43 de ani, a studiat dreptul a Universitatea de Stat din Modlova și are un masterat la Harvard Kennedy School.
Ambele au lucrat pentru Banca Mondială.
În perioada 2013 – 2015, Gavriliță a fost Secretar de Stat și Șef de Cabinet în cadrul Ministerului Educației, condus în acea perioadă de Maia Sandu. Ea a lucrat câțiva ani în domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a contribuit la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.
Din 2017, este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate. În timpul guvernării Maiei Sandu, în 2019, a ocupat funcția de ministră a Finanțelor.
Potrivit declarației de avere din 2019, Gavriliță a primit salariu de peste 30 de mii de lire sterline de la Fondul Global pentru Inovare din Londra, Marea Britanie, peste 10 mii de lei de la Ministerul Finanțelor și aproape cinci mii de lei de la Cancelaria de Stat, scrie agora.md.
Citește și: DOCUMENT EXCLUSIV Comisia Europeană desființează capitolul PNRR de Digitalizare. Costuri suspecte