Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, scapă de remaniere. „E război. Am crea instabilitate”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.08.2022 - 15:25
Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu- FOTO: INQUAM PHOTOS/ Sabin Cirstoveanu

Înlocuirea ministrului Apărării, Vasile Dîncu, vehiculată în spațiul public în contextul remanierii Guvernului, „nu este o variantă de actualitate”, ne-au declarat surse din cadrul coaliției de guvernământ.

SHARE

„Am da un semnal foarte prost. Ar părea că România a avut la butoane un ministru al Apărării care nu a performat în contextul unei crize militare de amploare în regiune”, ne-au precizat sursele citate.

În acest context, premierul nu i-a solicitat lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, schimbarea lui Vasile Dîncu. Militar de carieră, Nicolae Ciucă nu dorește ca deținătorul acestui portofoliu să fie înlocuit în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

O remaniere a miniștrilor ar putea avea loc „undeva în toamnă septembrie-octombrie, în funcție de evoluția evenimentelor sociale și modul în care populația își va manifesta nemulțumirile pe evoluția prețurilor”, au precizat surse din Coaliție.

Citește și: Ajuns pe lista lui Ponta în Parlamentul European, Tudose ar putea intra în guvern din partea PSD

Numele lui Vasile Dîncu a apărut pe lista scurtă a remaniabililor, pe motiv că activitatea sa „nu ar fi satisfăcătoare pentru președintele Klaus Iohannis”. Pe de altă parte, social- democrații ar fi nemulțumiti de faptul că acesta „nu a comunicat deloc cu partidul”. Dîncu a primit, însă, asigurări de la Ciolacu că nu va fi schimbat, susțin sursele Newsweek Romania.

De asemenea, a fost vehiculată o preluare a Ministerului Apărării de către europarlamentarul Mihai Tudose. Acesta vizează, însă, postul de ministru al Economiei, având în vedere că, pe lista posibililor miniștri PSD remaniați, se regăsește și Florin Marian Spătaru, ministrul Economiei. Acestuia i s-ar reproșa „slaba activitate și lipsa vizibilității mediatice”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, la Antena 3, că este „foarte posibil” ca fostul premier social-democrat Mihai Tudose, actual europarlamentar, să revină în Guvern, fără a preciza despre ce minister este vorba. 

Citește și: Șeful PSD dă asigurări că nu se rupe coaliția: O remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă"

„Nu e prima oară când spun, e un lucru normal o remaniere, se face o analiză, avem o întâlnire la sfârșitul lunii cu grupurile parlamentare, o să discutăm toate aceste subiecte”, a spus Ciolacu. El a precizat că, din punctul său de vedere, până la finalul anului ar fi normal să existe o remaniere.

Întrebat dacă Tudose se întoarce în Guvern, el a răspuns: „Dacă noi și colegii îi vom cere, Mihai Tudose este un om cu experiență, a fost de două ori ministru la Economie, a fost premier și este un om care ia decizii, nu....Este foarte posibil, dar nu numai pe Mihai, sunt și alti colegi care când am făcut guvernul au fost 2-3 propuneri pentru fiecare post pe minister”. Tudose a fost vehiculat pentru Portofoliul Apărării. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te