Răzvan Theodorescu, suspectat de colaborare cu Securitatea, va fi cetățean de onoare al Capitalei

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.10.2019 - 14:47

Consiliul General al Bucureștiului ar urma să voteze, joi, 24 octombrie, o hotărâre prin care academicianul Răzvan Theodorescu va fi cetățean de onoare al Bucureștiului. Theodorescu a declarat, într-un interviu pentru Newsweek România, că „românii sunt iubitori de dictatură”.

SHARE

În 2006, jurnalistul Petre Mihai Băcanu a scris, în România Liberă, că Theodorescu a fost colaborator al Securității. „Printre cele 35 de dosare de „surse PCR" se află și cel al academicianului Răzvan Theodorescu. Am coroborat data nașterii (din CV-ul de la Senat) și numele părinților, pentru a nu există vreun dubiu. Dl academician-senator n-a scos o vorbuliță despre această "activitate".

Că o ironie, este foarte activ în Forumul Democrat Român, o structură "sub acoperire" a PSD, mai nou substituindu-se noii structuri de partid-Polul Social-pe care lupii tineri din PSD n-o doresc”, scria Băcanu în iunie 2006. 

În 2018, într-un interviu pentru Newsweek România, el a afirmat că românii le datorează libertatea lui Ion Iliescu, președintele post-decembrist trimis în judecată în dosarul Mineriadei și cercetat penal în dosarul Revoluției, și lui Iulian Vlad, șeful Securității, organul de represiune și teroare al regimului comunist. 

„Rusia va avea întotdeauna o dictatură, ea nu a avut un moment în care să nu fie dictatură. România nu a avut niciun moment democratic, Dumnezeule! Sub Carol I, puțin. România este iubitoare de dictatură, iubitoare de dictatori, iubitoare de oameni politici care s-o cârpească şi după aceea s-o mângâie. Puteţi să-mi spuneţi că poporul român este iubitor de democraţie?”, a afirmat Răzvan Theodorescu.

Despre „golanii“ din Piața Universității și despre actualii protestatari anti-PSD spune, el a declarat, cu dispreț, că sunt niște „neinsprăviți“ care trebuie lăsați să se facă de râs. 

Citește și VIDEO Răzvan Theodorescu: „Am fost de patru-cinci ori la Jilava sa-l văd pe Stănculescu“

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, are un salariu lunar de 16.640 de lei brut, adică peste 9.650 de lei în mână. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -