PSD Arad l-a suspendat pe fostul președinte al organizației Ilie Cheșa. A votat alături de PNL

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.10.2021 - 16:40
PSD Arad l-a suspendat pe fostul președinte al organizației Ilie Cheșa. A votat alături de PNL. / Foto: specialarad.ro

PSD Arad a decis să-l suspende pentru nouă luni pe consilierul local Ilie Cheşa, fost preşedinte al organizaţiei municipale, pentru că a votat alături de PNL un proiect pe care convenise, alături de USR şi PMP, că nu îl va susține.

SHARE

Decizia suspendării din partid a fost luată de Biroul Politic Municipal al PSD Arad.

"S-a hotărât, în unanimitate, prin vot, conform articolului 31, alin. 5, din Statutul PSD, suspendarea, pe o perioadă de 9 luni de zile, din partid, a consilierului local municipal Ilie Cheşa, pentru abateri disciplinare ce vizează mai multe articole din acelaşi statut", a transmis PSD Arad.

Contactat de Agerpres, preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, a declarat că Ilie Cheşa a votat alături de PNL, săptămâna trecută, în CLM, un proiect privind numirile propuse de primarul liberal Călin Bibarţ în Consiliul de Administraţie al Recons.

Citește și: UTIL Aveți nevoie să faceți RAR-ul la mașină, nu uitați certificatul verde COVID

"Ca preşedinte al PSD Arad nu voi accepta niciodată impostura, lipsa de caracter şi trădarea. Iată de ce nu pot accepta gestul lui Ilie Cheşa, care, practic, a compromis politic şi electoral partidul.

Atâţia ani am trăit cu acuzaţiile de blat cu Gheorghe Falcă şi acum ce facem? Gestul lui Ilie Cheşa a pus în pericol majoritatea pe care cu greu am realizat-o cu USR şi PMP la nivel local, iar eu şi colegii mei nu putem accepta aşa ceva", a spus Fifor.

Președintele PSD Arad îi cere demisia lui Ilie Cheşa din funcţia de consilier local

Mihai Fifor consideră că Ilie Cheşa ar trebui să demisioneze din funcţia de consilier local.

"Dacă nu o face, noi vom cere Prefecturii Arad retragerea mandatului de consilier local municipal pentru Ilie Cheşa, considerând că există bază legală, atâta vreme cât este suspendat din PSD şi nu poate participa la şedinţele Consiliului Local", a arătat Fifor.

Citește și: Sprijinul PSD pentru guvernul PNL, un „șantaj” de 141 miliarde: pensii și alocații crescute cu 40%

Contactat de Agerpres, Ilie Cheşa nu a dorit să comenteze poziţia partidului, precizând doar că "votul dat în Consiliul Local Municipal a fost unul secret" şi că va contesta decizia de suspendare a sa din partid. Dacă se va decide retragerea mandatului său de consilier local, el spune că se va adresa instanţelor de judecată.

Ilie Cheşa a demisionat din poziţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD în luna aprilie, în urma unor neînţelegeri cu colegii privind numirea unui nou preşedinte executiv în organizaţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te