PSD anunță candidatul la Președinție în seara alegerilor europene

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.05.2019 - 07:40
Liviu Dragnea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale va fi stabilit duminică, în seara alegerilor pentru Parlamentul European și referendumului pentru Justiție, şi cu o zi înainte de sentinţa în dosarul lui Dragnea, a anunțat liderul PSD, citat de ”Adevărul”.

SHARE

Întrebat dacă mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte al ţării, liderul PSD a spus că, prin prisma a cum şi-a exercitat mandatul Klaus Iohannis, această funcţie devine importantă.

„Grea întrebare. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu. Că este o funcţie de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenţie când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidenţiale devine foarte importantă.

Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situaţia în care a adus el funcţia prezidenţială şi ceea ce induce în naţiune, da această funcţie devine importantă, iar PSD se va pronunţa duminică seară, după alegeri”, a spus Dragnea.

La rândul său, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a a precizat că decizia privind candidatul la prezidenţiale va fi una comună cu PSD. El a confirmat termenul avansat de Liviu Dragnea pentru anunțarea acestuia. 

”Duminică, după alegeri, vom decide cu PSD şi sper să luăm cea mai bună decizie pentru România, adică să avem un candidat care să fie capabil să-l înfrângă pe actualul preşedinte”, a spus Tăriceanu.

Pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea află dacă va fi condamnat în dosarul angajărilor fictive, după ce DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.