EXCLUSIV. PSD amenință transportatorii și le ”confiscă” autocarele

DE Silviu Sergiu, Mircea Marian | Actualizat: 07.06.2018 - 14:56

Oficiali din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) s-ar fi implicat în eforturile PSD de a transporta participanți la mitingul din București, programat sâmbătă, 9 iunie, prin presiuni asupra firmelor de transport din mai multe județe.

SHARE

Informația a fost devoalată Newsweek România de surse din rândul transportatorilor, care au dorit să-și păstreze anonimatul din motive lesne de înțeles.

”Inspectoratele pentru Controlul Traficului Rutier din județe au convocat proprietarii de autocare să ducă oameni la mitingul PSD. Cât mai ieftin. Cine nu se supune, este amenințat că va fi controlat, iar firma închisă rapid. Practic, se utilizează cu forța o rețea privată de firme în folosul lui lui Liviu Dragnea”, au declarat sursele Newsweek Romania. 

Contracte neonorate

Ele au precizat că firmele de transport au deja contracte, pe care nu le vor putea onora în acest weekend, deși au fost parafate cu mult timp înainte ca PSD să stabilească data și ora mitingului din București.

”În legătură cu mitingul PSD, treaba se împute rău de tot. Am o agenție de turism și am grupuri de elevi contractate din februarie pentru excursii în weekend-ul ăsta, dar nu sunt sigur că le voi putea onora… Știți de ce? Pentru că ăștia de la ISCTR au convocat toți transportatorii din Vaslui și le-au zis că nu-i interesează grupurile contractate, dacă nu se dau autocare pentru miting, orice posesor de autocar absent va fi pedepsit", ne-au explicat sursele citate. 

Ele nu au putut estima la cât se ridică pagubele financiare pe care urmează să le suporte, dar le-au catalogat ca fiind consistente.

Fenomen extins

Informațiile au fost confirmate de Newsweek România, care, în plus, a aflat că situația aceasta se regăsește în majoritatea județelor din țară, nu doar în Vaslui. Astfel de situații au fost relatate de pe siteul mitingcujapca.ro, al ONG-ului Geeks for Democracy, și distribuite pe Facebook liderul Inițiativei România, Mihai Polițeanu. 

Și jurnalistul Grigore Cartianu a relatat pe Facebook un episod asemănător din județul Dolj.


Newsweek Romania a solicitat marți un punct de vedere din din partea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Miercuri am primit acest răspuns în care se precizează că ”ISCTR nu are cunoștință de cele sesizate de dumneavoastră”. ”Dacă aveți informații punctuale cu privire la persoane din cadrul ISCTR sau operatori de transport vizați, vă rugăm să ni le comunicați pentru a lua măsurile legale care se impun în astfel de situații și totodată, prin intermediul dumneavoastră, recomandăm operatorilor de transport să nu dea curs acestor presupuse solicitări și să se adreseze organelor de cercetare penală și conducerii instituției noastre.” 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te