Propunerea lui Dăncilă pentru șefia PSD: Daniel Suciu, ode închinate lui Dragnea

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.06.2019 - 13:37

 PSD se va reforma cu oameni care, nu cu mult timp înainte, nu mai știau cum să intre în grațiile fostului șef al PSD, Liviu Dragnea.  

SHARE

Viorica Dăncilă vrea să întinerescă echipa de conducere a PSD și își dorește, de asemenea, să vină cu „fețe noi”. Potrivit Mediafax, vicepremierul și ministru al Dezvoltării Regionale Daniel Suciu este sprijinit de premier pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Daniel Suciu a terminat Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” secţia Ştiinţe Politice - Licenţiat în Ştiinţe Politice. A fost jurnalist câțiva ani, consilier parlamentar, iar din iunie 2008 Consilier Judeţean în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. În 2016 a ajuns deputat.  

Aterizat la dezvoltare

Cu un cv suțire și fără experiență, pe 20 februarie 2019, Suciu este propus ministrul Dezvoltării Regionale, unul dintre cele mai bogate portofolii. Daniel Suciu, ales de Dăncilă să aducă un suflu nou partidului, spunea, în aprilie 2019 că „Liviu Dragnea a creat cel mai revoluționar program după 1989”. Se referea la Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

turnulsfatului.ro, publicație din Sibiu, îl cita pe Daniel Suciu: „Da, [programul] a fost creat în 2012 de către actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, împreună cu Sevil Shhaideh… La întâlnirea de azi cu primarii din județul Sibiu toți la unison au apreciat utilitatea, simplitatea și pragmatismul acestui program care, într-adevăr, este cel mai revoluționar creat vreodată de o guvernare după 1989. Spun revoluționar pentru că începând cu 2013 peste 47 de miliarde de lei au fost alocați în etapa I și II a PNDL, iar astăzi sunt în diferite faze de promovare 12.600 de obiective de investiții în toată țara.”

Citește și: Ce realizări a avut Daniel Suciu în Parlament

Newsweek a scris în repetate rânduri despre neajunsurile PNDL

Programul Național de Dzvoltare Locală a fost gândit chiar de Liviu Dragnea pe când era ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta. Cu un buget de miliarde de euro, Programul își propunea să dezvolte comunele, satele din România, dar și infrastructura acestora. Ei bine, rezultatele PNDL 2017 -2020 arată dezastruos.

Discrepanța între ce și-a propus PSD și realizări este uriașă.

În domeniul „alimentare cu apă”: număr obiective propuse: 547, finalizate - 7.  Procent realizări: 1,2%.

În domeniul „canalizare”: număr obiective propuse - 520, finalizate - 12. Procent realizări: 2%.

În domeniul „drumuri”: număr obiective propuse - 2.109, finalizate - 47. Procent realizări: 3%.

În domeniul „școli”: număr obiective propuse - 584, finalizate - 28. Procent realizări: 5%.

În domeniul creșe: număr obiective propuse - 863, finalizate - 23. Procent realizări: 3%.

În domeniul „Unități sanitare”: număr obiective propuse: 595 – finalizate 6. Procent realizări: 1%. De la demararea proiectului trecuseră 30 de luni.  

    PS. Soția domnului Suciu este consilier județean la Consiliul Bistrița Năsăud, poziție pe care soțul a părăsit-o în 2016 când a devenit parlamentar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te