"Salutăm interesul manifestat de JBIC, una dintre cele mai importante bănci japoneze, pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură de transport şi de producere a energiei verzi. Atât energia eoliană, cât şi cea obţinută prin hidrogen reprezintă soluţii, alături de reactoarele modulare de mici dimensiuni, pe care le putem accesa împreună cu partenerii niponi.
Pe de altă parte, proiecte precum podul de la Brăila, calea ferată Paşcani-Chişinău sau realizarea magistralei de metrou M6 pot consolida dezvoltarea economică a României şi a regiunii. Prezenţa acestei bănci japoneze în ţara noastră confirmă profilul atractiv al României ca destinaţie de investiţii, inclusiv pentru companiile nipone", a declarat premierul Ciucă, citat în comunicat.
Citește și: Recoltă record de grâu, în Rusia. Din cauza războiului, însă, grâul lui Putin riscă să putrezească
Sursa citată precizează că o atenţie specială a fost acordată dezvoltării potenţialului generat în sectorul IT, în acest sens fiind menţionate oportunităţile oferite de înfiinţarea unui fond de investiţii pentru start-up-uri, la care să aibă acces specialiştii români şi companiile din ţară, a căror finanţare poate creşte prezenţa lor pe scena europeană şi internaţională, scrie Agerpres.
Citește și: Povestea „Zorianei”. Femeia războinică care a apărat Mariupolul până la ultima ei suflare