Portret al Baronului PSD: Fără bani la vedere, cu milioane de euro pe numele copiilor și al mamei

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.11.2022 - 18:20
Oprișan și Bădălău - Foto: Colaj

Arestarea lui Niculae Bădălău pentru dare de mită readuce în atenție portretul baronului PSD care, în declarația oficială, pare un om cu venituri medii puțin peste medii, în timp ce familia sa deține averi impresionante.

SHARE

Vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău a fost reținut, aseară, la puțin timp după ce a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar de dare de mită.

Cazul Bădălău: El, un om modest, fiul mașini și excursii de lux

Din declarația de avere depusă în anul 2021 nu rezultă că ar fi un om bogat. Are câteva zeci de mii de euro în conturi și un salariu de 5.500 de euro.
 
 
Cu toate astea, anul trecut fiul său planifica o nuntă de un milion de dolari cu Bianca Drăgușanu, deși nimeni nu știe ce afaceri are.
 
 
Gabi Bădălău publică, adesea, poze din vacanțe exotice și este fotografiat de presa mondenă în mașini de sute de mii de euro.

În această toamnă,  Gabi Bădălău și-a achiziționat un Bentley Flying Spur (în două culori) și un Lamborghini Urus (black edition), modele noi, pe care a plătit peste 600.000 de euro. Până să-și ia aceste mașini, Gabi Bădălău a fost văzut conducând un Mercedes Brabus.

Abia anul acesta, Niculae Bădălău și-a rotunjit conturile cu 600.000 de euro după ce a vândut un teren în București.

Citește și: Niculae Bădălău, care promitea o mită de 170.000€, vânduse un teren în București cu 600.000€

Dragnea i-a făcut Juniorului un stadion și o afacere cu porci

Fost baron PSD de Teleorman, Liviu Dragnea a fost mereu modest în declarațiile sale de avere. În afara celebrei sale case ce se întindea pe două străzi (1500 de metri pătrați), Liviu Dragnea avea un BMW vechi de peste un deceniu, puțin peste 30.000 de euro în conturi. Asta reiese din Declarația de avere din 2020 din care aflăm că se întreținea din salariul de parlamentar.

În schimb, fiul său trăia pe picior mare. El își permitea să susțină financiar, în 2019, echipa de fotbal Turris Turnul Măgurele care a ratat, în ultima etapă, intrarea în Liga 1 unde ar fi fost nevoie de un buget de 3-4 milioane de euro. La visul Juniorului a contribuit Dragnea care a direcționat, prin Ministerul Dezvoltării, 5 milioane de euro pentru ridicarea unui stadion într-un oraș ce nu avea nici gropile plombate.

Astfel, pe când era ministrul Dezvoltării, Dragnea a fost de acord să aloce 20,9 milioane de lei, bani publici, pentru construcția unui stadion european unde, la aceas dată, evolua o echipă de liga a III-a sprijinită de fiul său.

Citește și: Un stadion de la Daddy Dragnea pentru juniorul său

Newsweek scria, în iulie 2020, că Ștefan Valentin Dragnea a luat în leasing două mașini de lux și finanțează cu sute de mii de euro echipa Turris Turnu Măgurele. 

Citește și: Dragnea Junior și-a luat Mercedes și Porsche din afacerea cu cereale

Marian Oprișan, totul pe numele mamei

Un alt baron PSD, Marian Oprișan, a condus cu mână de fier județul Vrancea. În 2020 a pierdut șefia Consiliului Județean, iar acum este numărul doi în județ. Din declarația sa de avere reiese că este sărac: are un apartament de 80 mp în Focșani pe care l-a tot renovat.

Anul trecut a luat un credit nou, în valoare de 1,27 milioane de lei de la mama sa și pe care ar trebui să îl restituie în 10 ani. Ar rezulta (fără dobândă) că va trebui să dea înapoi suma de 106.300 lei pe an.  Oprișan câștigă suma de 148.000 de lei de la Consiliul Județean.

Lui Oprișan i-ar rămâne să trăiască cu 37.000 lei/an. Soția lui mai câștigă suma de 79.000 de lei pe an.

Dar Oprișan mai are alte 6 credite. Somptuoasa sa casă care se întindă pe hectare este trecută tot pe numele mamei, pensionară.

Citește și: Oprișan, împrumut de 1.300.000 lei de la mamă ca să își ia Mercedes din 2021. Veniturile cât ratele

Acestea sunt numai trei exemple de baroni PSD modești financiar în acte, în timp ce familiile lor schimbă mașini de lux, stau în case somptuoase și fac afaceri profitabile. 

 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te