Ponta le propune parlamentarilor PSD să reconstruiască guvernarea promisă în 2016

DE Adelina Sahlean | 10.10.2019 - 17:02
Liderul Pro România, Victor Ponta/Foto: Inquam

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a lansat joi, după adoptarea moţiunii de cenzură, o propunere foştilor colegi parlamentari social-democraţi, "să reconstruiască" o guvernare cum a fost cea promisă în 2016.

SHARE

"Ar trebui să ne aşezăm la masă, să înţelegem că acest guvern s-a terminat, să susţinem împreună un candidat comun în turul al doilea la prezidenţiale, pe domnul Diaconu, care să fie un contracandidat puternic pentru Klaus Iohannis şi să încercăm să reconstruim o guvernare aşa cum am promis-o în 2016 şi imediat în 2017 a distrus-o domnul Dragnea. (...) Domnul Dragnea şi doamna Dăncilă, prelungirea domnului Dragnea, şi-au bătut joc de votul de atunci, de guvernare, de ideile bune. Putem! Avem o şansă un an de zile să facem ce nu am făcut timp de trei ani. Asta depinde de înţelepciunea lor, după care oamenii vor decide la vot dacă vor guvern PNL, USR sau de stânga", a afirmat Ponta, joi, la Parlament, după adoptarea moţiunii de cenzură.

Potrivit lui Ponta, Pro România are proiecte pregătite şi trei propuneri de premier.

"Noi ne-am pregătit deja care sunt proiectele cele mai importante pentru Pro România, inclusiv m-am pregătit cu trei propuneri (n.r. - de premier), nu cu una, cu care să le discut cu cei de la PSD. Dacă ne înţelegem să mergem la discuţii cu domnul preşedinte Iohannis, pentru că domnului Iohannis nu poţi să-i spui 'pune-l pe x sau y', trebuie să discutăm să-i arătăm ce dorim să facem (...). Nu sunt eu propunerea, pentru că nu mă numeşte vreodată pe mine premier domnul Iohannis", a adăugat Ponta.

Liderul Pro România a menţionat că, alături de colegii de la Pro România, vrea să construiască "o guvernare bună, social-democraţie, proiecte serioase". El a explicat că mulţi foşti colegi din PSD "nu erau dornici" (n.r - să discute) crezând că nu trece moţiunea, dar acum primeşte sute de mesaje din partea lor.

El susţine că, prin votul favorabil acordat moţiunii de cenzură, Pro România a făcut "ceva necesar pentru România, pentru guvernare şi pentru social-democraţie".

"Cred că am făcut ceva necesar pentru România, pentru guvernare şi pentru social-democraţie. Doamna Dăncilă chiar nu era adecvată pentru funcţia de prim-ministru, pentru funcţia de lider al PSD şi e bine că azi se cam încheie o epocă proastă (...) Sunt foarte bucuros că 28 de parlamentari Pro România au semnat moţiunea şi au votat-o 31. (...) Da! Am făcut un joc: am semnat 28 şi am semnat 31", a menţionat Ponta.

Citește și: OFICIAL Moțiunea de cenzură a fost adoptată, guvernul Dăncilă a căzut

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost votată în Parlament de 245 de parlamentari din 399 de deputați și senatori prezenți în plen. Prin urmare, guvernul este demis, dar Vorica Dăncilă rămâne interimar până la desemnarea unui nou prim ministru

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -