Ponta despre Dan Vîlceanu, în 2016: L-am susținut să fie șeful Tineretului Social-Democrat

DE Valentin Mirică | Actualizat: 14.08.2021 - 23:25
Dan Vîlceanu Foto: Facebook Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a relatat, în 2016, relația sa cu Dan Vîlceanu, în perioada în care acesta a fost membru al PSD. Azi, premierul Cîțu a spus că-l susține pentru funcția de ministru de Finanțe.

SHARE

Ponta a fost ales deputat de Gorj, din partea PSD, din 2004 în 2020. În 2016, el și Vîlceanu au fost în tabere diferite, întrucât acesta din urmă candida pentru PNL. Tatăl lui Dan Vîlceanu a fost suprefect de Gorj în guvernarea Năstase și a candidat pentru PSD, în 2008. Presa a scris constant despre afacerile uriașe ale firmelor suprefectului Eugen Vîlceanu cu companiile de stat. 

Ponta despre Dan Vîlceanu

“Îl cunosc pe Dan Vâlceanu încă din 2004 / este dintr-o familie respectată din Gorj - vechi membri PSD (tatăl sau a fost subprefect PSD al județului și candidat la Parlament din partea PSD)! 

Citește și: Mai lăsați-mă cu turismul și ospitalitatea din România

A fost alături de mine și de PSD Gorj în campaniile din 2004/7/8 ; din acest motiv l-am susținut toți să fie Președintele TSD (organizația de tineret) / având o relația personală a fost și invitatul meu la botezul Irinei și îi mulțumesc pentru că a venit și ne-am bucurat împreună de acel eveniment fericit!

În 2009 pentru, că PSD a pierdut guvernarea și firma familiei Vâlceanu avea contracte cu Complexul Energetic Oltenia, au plecat la PDL / după care în 2014 a devenit PNL! Mă rog - interesul poartă fesul! 

Deși este candidat la Camera Deputaților din partea PNL, nu i-am pomenit vreodată numele (nu poți să te cerți în public cu cineva cu care ai stat la aceeași masă, arată foarte urât)! Și de altfel Dan a fost mereu respectuos cu mine și nu mi-a vorbit vreodată altfel decât cu «Dumneavoastr㻓, a scris Ponta, pe Facebook. 

În 2012, Scandal de Gorj scria despre afacerile tatălui lui Dan Vîlceanu: “Societatea fostului subprefect de Gorj, Eugen Vâlceanu, a câștigat un contract baban cu Complexul Energetic (CE) Turceni.

Firma Trefo din comuna Fărcășești a obținut un contract de aproape 2,5 miliarde de lei vechi cu CE Turceni. În schimbul acestei sume, societatea lui Vâlceanu va trebui să livreze piese de schimb pentru mașinile de scos cărbune care funcționează în cadrul carierelor. Contractul a fost împărțit în trei subcontracte, iar firma fostului subprefect a câștigat unul dintre acestea. Celelalte două au fost atribuite unor firme din București și Târgu Jiu.

Societatea Trefo este cea care a preluat o parte din utilajele societății Amorim, care a dat faliment, la care Eugen Vâlceanu era director economic. Fost membru PSD, Vâlceanu a trecut împreună cu fiul lui, cu care controlează mai multe firme, la PDL, în momentul în care barca social-democraţilor începuse să intre la apă“. 

Citește și: Polițiștii nu dau amenzi după camerele video de bord ale românilor. Un agent trebuie să constate

În 2008, când Eugen Vîlceanu a candidat pentru PSD pentru un loc în Parlament, Pandurul scria că acesta este “putred de bogat“ și este cercetat de poliție și de DNA în afacerea Amorim, unde ar fi provocat prejudicii de un milion de lei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te