Ponta cere amânarea alegerilor: „O să luăm virusul cu toții”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 22.07.2020 - 22:44
Victor Ponta// Foto: Inquam Photos- Silviu Filip

Președintele Pro România susține că s-ar impune amânarea alegerilor, întrucât există risc prea mare de infectare a populației.

SHARE
El face referire la faptul că sunt 3.200 de localități, cu candidați de la toate partidele, iar campania electorală presupune întâlnirea cu mulți oameni. „Care e șansă să nu luăm microbul?", afirmă Ponta.
 
"Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. În acest moment, eu am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel de la Calarști și după aia cu cel de la Botoșani, unul dacă e asimptomatic, eu iau (virusul- n.r,). Ciolacu la fel, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel. Gândiți-va că avem 3.200 de primarii cu 3.200 de candidați, ori șapte partide, sau câte sunt. Avem dosare de depus și eu mă uit și zic << Voi chiar vreți să ne imbolnavim toți? >> . (...) Care e șansă să nu luăm microbul?", a afirmat, miercuri seară, la TVR, Victor Ponta.
 
Acesta a precizat că în cursul zilei s-a văzut cu cel puțin 50 de persoane.
 
"Aseară am venit din vacanță, azi cred că au fost cel puțîn 50 de oameni cu care m-am văzut, candidatul Pro România la..., șeful Pro România de la... care au zis << Domnu Ponta, facem și noi o poză? >> . Eu ce să îi spun omului respectiv? Facem poză cu masca și să scrie pe mine << Asta e poză mea cu Ponta, e unul cu masca, îl recunoașteți după ochelari >> . Nu am cum să fac chestia asta", a mai afirmat Ponta.
 
Acesta a precizat că a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a amână alegerile.
 
"Am avut discuția cu domnul Ciolacu azi, același lucru i-am spus domnului Ciolacu, o să te imblnavesti și tu și eu. Asta i-am spus. S-a dus la ședința la PSD să decidă dacă e bine că totuși, proiectul cu 27 septembrie este proiect PSD - PNL. Apropo că e lupta mare, dar fac proiectele împreună. I-am spus << Te rog pe ține să fii mai rațional decât Orban >> . I-am spus că ne punem toți în pericol și că înseamnă că în octombrie o să fim toți de vină. Asta mai lipsește, să dea politicienii virusul în toată țară, nu ajunge că ne înjură lumea", a mai declarat liderul Pro România.
 
Acesta consideră de neînțeles organizarea alegerilor, atâta timp cât sunt segmente de acticitate care încă nu s-au redeschis și se instituie carantină în diferite localități.
 
"Pe de-o parte, nu mă lași să avem activitate, închid comune, închid orașe, Mioveniul, dar deschizi Mioveniul dacă votează cu PNL, dacă votează cu PSD îl închizi la loc? Evident, exagerez că să arăt că toată comunicarea este aberantă. În primul rând, vii și spui << Purtați masca! >> În primul rând Iohannis, Orban, miniștri nu poartă niciunul masca. Apoi spun că e ceva groaznic, periculos, dar mergeți la alegeri să ne votați. Economia e o problema, nu avem bani de alocații, dar în schimb iese Citu care spune că suntem singură țară care avem creștere economică. Alo, ai luat-o razna, ce creștere economică să ai, nu ai creștere economică, ai cădere economică, are toată lumea cădere economică. Tu de ce vii să mă minți și să îmi spui că avem creștere?", a mai declarat Ponta.
 
Parlamentul a stabilit dată alegerilor la 27 septembrie.
 
Premierul Ludovic Orban afirmă că o decizie privind organizarea sau amânarea alegerilor locale nu ține exclusiv de Executiv sau de PNL, însă susține că Guvernul este pregătit "de orice măsură" pentru a apară sănătatea publică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te