PNȚCD, partidul Seniorului Corneliu Coposu, prins la înghesuială între Dragnea și AUR

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.05.2022 - 15:06

Tensiunile din interiorul PNȚCD, dintre Aurelian Pavelescu, președintele partidului, și europarlamentarul Chris Terheș, sunt cauzate de planurile diferite pe care cei doi o au în ceea ce privește viitorul partidului.

SHARE

Concret, potrivit surselor consultate de Newsweek România, tensiunile au izbucnit pentru că Terheș a inițiat negocieri cu George Simion, președintele AUR, în vederea unei colaborări dintre cele două formațiuni, inclusiv o absorbție a PNȚCD în AUR.

Simion i-ar fi promis europarlamentarului țărănist locul 2 pe listele AUR la următoarele alegeri pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2024.

Această apropiere nu poate fi realizată cât timp PNȚCD este condus de Aurelian Pavelescu, împotriva căruia Terheș a organizat un puci. Pavelescu a dejucat tentativa de debarcare a sa din fruntea partidului și i-a exclus, în data de 4 mai, pe europarlamentarul Cristian Terheș, pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și pe viceprimarul municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Garry Kasparov: M-aș întreba ce-o fi în dosarul Angelei Merkel de la STASI

În paralel, Aurelian Pavelescu a anunțat oficial că pregătește o alianță cu Liviu Dragnea, respectiv între PNȚCD și Alianța pentru Patrie (APP), în perspectiva alegerilor generale din 2024.

Mai mult, Biroul Național de Conducere al PNȚCD i-a înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”. Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso cuprinde harta României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”.

Citește și: OFICIAL Premierul suedez va cere luni sprijinul parlamentului pentru candidatura ţării sale la NATO

Eurodeputatul Cristian Terheș l-a acuzat pe Aurelian Pavelescu că ar fi cauzat un prejudiciu financiar PNȚCD. Mai mult, Terheș a transmis sâmbătă că împotriva lui Pavelescu a fost deschisă „o acțiune în răspundere”, pentru acest presupus prejudiciu, în valoare de 688.000 de lei. În consecință, Comitetul Național de Conducere de la nivelul PNȚCD ar fi dispus sanctionarea disciplinara a lui Aurelian Pavelescu cu „demiterea din functia de conducere”.

De cealaltă parte, Pavelescu îl acuză pe Terheș că nu și-a plătit cotizația la partid niciodată, deși el și-a obținut mandatul de eurodeptat în baza înțelegerii consemnate cu Liviu Dragnea, pe vremea când conducea PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.