5.200 €/lună încasează șeful Autorității Electorale, care e acuzat de abuz. Dublu față de Iohannis

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.07.2022 - 14:34
Peste 5.200 de euro lunar încasează șeful AEP Constantin Mitulețu. Aproape dublu față de Iohannis/FOTO: Inquam Photos/George Călin

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Mitulețu Buică Constantin Florin, câștigă lunar peste 5.200 de euro lunar din indemnizații, o sumă aproape dublă fată de salariul președintelui Klaus Iohannis, potrivit declarației sale de avere.

SHARE

Mitulețu Buică Constantin a realizat anul trecut venituri lunare de 5.272 de euro din  indemnizații, se arată în declarația sa de avere.

Numai din diurnă, șeful AEP a câștigat 122.306 lei anul trecut 10.192 de lei lunar (peste 2.000 de euro).

Dosarul de abuz în serviciu al șefului Autorității Electorale, întors la Parchet

Tribunalul Municipiului București a decis la începutul luni iulie să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, potrivit portalului instanței. Decizia e definitivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată. De asemenea, a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În 27 februarie 2019, Constantin Mituleţu-Buică a fost ales de Parlament preşedinte al AEP, la propunerea grupului parlamentar PSD.

Ce este Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă, denumită în continuare Autoritatea, este autoritatea
administrativă autonomă, cu personalitate juridică și competență generală în materia pregătirii, organizării și desfășurării alegerilor și a referendumurilor, precum și în domeniul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale.

De asemenea, Autoritatea urmărește, în limitele atribuțiilor sale, buna organizare și desfășurare a alegerilor și a referendumurilor, precum și finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, cu respectarea Constituției, a legii și a standardelor internaționale și europene în materie.

Ce atribuții are AEP

Autoritatea Electorală Permanentă elaborează politicile publice, strategiile și planurile de acțiune în domeniile sale de activitate. Reglementează cadrul normativ și instituțional al alegerilor și referendumurilor, precum și al funcționării partidelor politice.

Asigură aplicarea unitară a legislației în domeniile sale de competență și veghează la legalitatea procedurilor electorale și la respectarea drepturilor electorale, prin mijloacele și procedurile prevăzutede lege. Asigură și/sau urmărește asigurarea resurselor necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor și a referendumurilor, precum și pentru funcționarea partidelor politice.

Instruiește și îndrumă persoanele implicate în organizarea și desfășurarea proceselor electorale,precum și în finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale și reprezintă statul român în domeniile sale de competență, în plan intern și extern.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te