Orban îi acuză pe Ciolacu şi Gorghiu că ţin proiectul desfiinţării pensiilor speciale în sertar

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.10.2022 - 16:38
Ludovic Orban / Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul lider și premier PNL Ludovic Orban, a cerut dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, acuzându-i pe liderii celor două camere ale Legislativului că ţin acest proiect "în sertar".

SHARE

"Somăm conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului să convoace şedinţa Birourilor Permanente reunite pentru a da drumul la proiectul de lege pe care l-am depus pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Am depus acest proiect de lege încă din iunie.

Pe toată perioada vacanţei parlamentare, toţi foştii parlamentari care se află la pensie au beneficiat de pensie specială.

Citește și: VIDEO Kadîrov, criminalul lui Putin, își trimite cei trei băieți la război în Ucraina. Au 14-16 ani

În continuare, atât Ciolacu, cât şi Alina Gorghiu, care este preşedinte interimar la Senat, ţin acest proiect de lege în sertar şi refuză să îl introducă în dezbaterea Parlamentului. Ei trebuie să transmită proiectul de lege către Comisia de statut, care trebuie să întocmească raport. Şi după ce Comisia de statut întocmeşte raport, trebuie dezbătut în plen", a spus Orban, într-o declaraţie acordată presei la finalul Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei, desfăşurat la Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

Citește și: FOTO Trei versiuni Dacia Bigster, la care nu te-ai gândit: Pick-Up, Coupe și Cabrio. Ce ai alege?

El a reamintit că a fost deja votată o lege care prevede desfiinţarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor, dar proiectul respectiv a fost declarat neconstituţional de către CCR.

"Deja a existat o dată actul de voinţă, s-a votat în unanimitate desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în februarie 2021, când eram preşedintele Camerei. Dacă într-adevăr au voinţa politică de a desfiinţa aceste pensii parlamentare, îi somez să îşi facă datoria, să convoace birourile permanente reunite şi să introducă pe ordinea de zi acest proiect de lege, să sesizeze Comisia de statut şi imediat după finalizarea termenului de raport să intre în dezbaterea plenului celor două Camere", a mai spus Orban. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.