Peremista Olguța Vasilescu condamna traseismul politic înainte de a trece la PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.11.2018 - 12:15

În 2004, actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, combătea traseismul politic. Trei ani mai târziu trecea de la PRM la PSD.

SHARE

Lia Olguța Vasilescu a fost membru exponențial al Partidului România Mare, partidul extremist condus de Corneliu Vadim Tudor. 

În 2000, actualul ministru al Muncii intra în Parlament de pe listele acestui partid. Într-una din ultimele sale sale luări de cuvânt din acel mandat (septembrie 2004), Lia Olguța Vasilescu susținea că „este absolut firesc ca şi deputaţii şi senatorii care migrează la alte formaţiuni politice să-şi piardă mandatul de parlamentar”.

„Partidul România Mare consideră că acceptarea migraţiei aleşilor locali de la o formaţiune la alta, fără sancţiunea pierderii funcţiei publice deţinute, reprezintă o sfidare a electoratului şi o nefastă încurajare a oportunismului politic. … Acest veritabil fenomen de masă a fost determinat de constrângeri şi presiuni politice şi economice care, de cele mai multe ori, încălcau flagrant cadrul legal…Din aceste considerente, PRM a susţinut încă din anul 2000 că este imperativ ca aleşii locali care părăsesc formaţiunea politică pe listele căreia au fost aleşi să-şi piardă, în mod automat, funcţia publică.

Noi am susţinut… că este absolut firesc ca şi deputaţii şi senatorii care migrează la alte formaţiuni politice să-şi piardă mandatul de parlamentar.…

Partidul România Mare îşi reafirmă sprijinul său necondiţionat pentru orice proiect legislativ care ar interzice migraţia aleşilor locali şi a parlamentarilor, această veritabilă "transhumanţă oportunistă" care compromite principiile fundamentale ale democraţiei şi ale statutului de drept”.


În 2007, Lia Olguța Vasilescu a considerat că această „transhumanță oportunistă” nu este rea. Astfel încât, a decis să demisioneze din PRM și să devină deputat al PSD-ului condus atunci de Mircea Geoană. „Doamna Lia Olguţa Vasilescu este un câştig net pentru Partidul Social Democrat şi este o plăcere şi o onoare pentru mine să o prezint ca pe noul meu coleg”, a declarat atunci MirceaGeoană. 

Lia Olguța Vasilescu, acum un personaj fide lui Liviu Dragnea, afirma că nu a venit în PSD pentru funcții.

Ca o ironie, zece ani mai târziu, Geoană nu mai reprezintă nimic în PSD, iar Olguța Vasilescu a devenit ministru al Muncii în trei guverne.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.