EXCLUSIV Oferta PNL - USR - PLUS la primăriile de sector. Negocierile dure continuă

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.07.2020 - 14:38
Clotilde Armand, candidatul PNL USR PLUS cu cele mai mari șanse, la sectoare Foto: Facebook

Liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, continuă negocierile complicate pentru stabilirea candidaturilor la București, atât la primării, cât și pentru listele de consilieri locali. În această etapă, se conturează o înțelegere privind candidaturile la primăriile de sector.

SHARE

Totuși, surse politice apreciază că nu se poate spune cu certitudine, în acest moment, că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR PLUS. PMP pare să fi fost complet scos din calcule și se pregătește să aibă candidați proprii. 

Potrivit ultimelor informații, situația candidaturilor PNL-USR-PLUS la primăriile de sector se prezintă, în acest moment, astfel: 

Sectorul 1: Clotilde Armand, europarlamentar USR. Nu are contracandidat în interiorul alianței, iar sondajele acestor partide arată că va câștiga. Este, probabil, cea mai sigură candidatură, cu șansele cele mai mari.

Sectorul 2: Dan Cristian Popescu, PNL. Este susținut de Ludovic Orban și contestat public de USR PLUS. În interiorul PNL, inițial își dorea o candidatură în acest sector și Monica Anisie, ministrul Educației, dar a pierdut competiția. Are șanse mari în fața obscurului primar PSD din sectorul doi, Mihai Mugur Toader.

Sectorul 3: Ana Maria Ciceală, USR, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Sondajele alianței arată că actualul primar, Robert Negoiță, are prima șansă, iar Ciceală are probleme de notorietate, nefiind cunoscută în sector. Totuși, liderii USR PLUS speră ca, până la alegeri, să se creeze un val anti-PSD în tot Bucureștiul. Faptul că Robert Negoiță a demisionat, brusc, din PSD, arată că această posibilitate prinde contur, iar primarul sectorului 3 a vrut să ia distanță de fostul său partid, care-l îngropa. 

Sectorul 4: Simona Spătaru, PLUS. O avocată obscură, lăsată să candideze fiindcă nimeni nu-i dă nici o șansă în fața actualului primar PSD, Daniel Băluță. În mai 2020, într-un interviu pentru gandul.ro, întrebată fiind ce proiecte are pentru sectorul 4, a spus: “Proiectul are multe linii și obiective“. 

Sectorul 5: Dan Croitoru, PNL, un traseist care a mai trecut pe la PNȚCD și ALDE. În 2016, într-un comunicat al PSD era acuzat că este “omul lui Vanghelie“, cel mai celebru primar al acestui sector. Acuzațiile de atunci ale PSD au fost preluate acum de USR PLUS. Nu i se dau mari șanse în fața actualului primar, Daniel Florea. Croitoru a fost viceprimar, în ultimul mandat al lui Marian Vanghelie, iar apoi a fost primar interimar, după ce Vanghelie a fost demis. 

Sectorul 6: Ciprian Ciucu, PNL. Candidatura sa nu este contestată în interiorul alianței, dar liderii ei se tem că aceasta are o problemă de notorietate, nefiind suficient de bine cunoscut în acest sector. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te