VIDEO Ludovic Orban, desemnat noul premier al României

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.10.2019 - 17:39
Ludovic Orban este noul premier al României. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a anunțaț că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

SHARE

„Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și e foarte bine așa. Pentru că PSD din 2017 a avut trei guvern care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc. Acest lucru a fost constatat de toate partidele din opoziție și așa a fost posibilă moțiunea de cenzură, care a fost un real succes pentru opoziție”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație făcută marți la Cotroceni. 

 

Acesta a aprecizat că, după consultările cu partidele parlamentare, a tras concluzia pe care a spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL.

„PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție.

Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Și dacă veni vorba de ele, personal cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută, un risc pentru România.

Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect”, a susținut președintele României.

Acesta și-a exprimat speranța că toți actorii politici vor înțelege că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție bună, cu atât mai bine.

„Cred că trebuie instalat urgent noul guvern pentru a putea îndeplini câteva sarcini: organizarea alegerilor prezidențiale, proiectul de buget pe 2020, închiderea bugetului pe 2019. Aștept multe alte lucruri de la guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes. Am discutat mult ce trebuie și ce poate face guvernul”, a menționat Klaus Iohannis.

 

Orban: Vom da românilor cinste și competență

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că Executivul pe care îl va conduce va da românilor "cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public şi soluţii la marile probleme" cu care se confruntă ţara.

"Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL şi garantez că voi pune toată experienţa, toate cunoştinţele, toată energia de care dispun în slujba servirii interesului public. (...) Vom da românilor ceea ce aşteaptă de la noi şi anume cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public şi soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă România azi", a afirmat Ludovic Orban, la Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te