Norica Nicolai, supărată că liderii grupurilor ALDE și PPE o apără pe Kovesi

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.04.2019 - 09:09

Eurodeputatul ALDE Norica Nicolai îi acuză pe liderii grupurilor ALDE şi PPE, Guy Verhofstadt şi Manfred Weber din Parlamentul European, că ”dau ordine sistemului de justiţie din România”, într-o postare pe Facebook.

SHARE

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt şi Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care îşi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România şi cer suspendarea legilor din ţara noastră doar pentru ca ei să-şi bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea EPPO”, a postat Norica Nicolai pe Facebook.

„Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereţi permanent o justiţie independentă, dar ne daţi ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exoneraţi de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alţii să o conteste.

Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept şi propriii cetăţeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înţeles clar că voi sunteţi cei care vreţi o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat şi care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarităţii, a egalităţii dintre cetăţeni şi statele membre”, a mai scris Norica Nicolai, informează news.ro.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, s-a declarat foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, pe care le consideră total inacceptabile şi fără precedent. El a cerut intervenţia Consiliului UE, iar Comisiei Europene garanţii că procedura de selecţie a procurorului-şef european este corectă şi independentă. 

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE Europa, din care face parte și partidul Noricăi Nicolai, a solicitat în ianuarie formațiunii conduse de Călin Popescu-Tăriceanu să-și respecte promisiunile cu privire la statul de drept, estimând că, altfel, ALDE nu va mai avea loc în familia europeană.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -