Nicușor Dan: Nu se pune problema de candidatură la prezidențiale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.03.2021 - 23:42
Primarul general Nicușor Dan. Sursă imagine: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale și că își dorește încă un mandat la Primăria Capitalei. El a susținut că nu se va înscrie în PNL pentru moment, „energia este pe partea administrativă”.

SHARE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că îşi doreşte încă un mandat la PMB şi nu se pune problema să candideze în 2024 la prezidenţiale, menţionând, în legătură cu o posibilă intrare în PNL, că pentru moment preocupările sale sunt strict pe problemele administrative.

„PNL este partenerul meu, eu sunt primar al Bucureştiului, PNL, împreună cu USR-PLUS, face majoritatea în Consiliul General, aşa cum USR-PLUS este partenerul meu în administrarea Bucureştiului, aceasta este situaţia de fapt. În momentul acesta nu mă gândesc decât cum să rezolvăm problemele Bucureştiului. (...) Pentru moment, preocuparea mea este strict administrativă. (...) Ca să iei o astfel de decizie trebuie să faci un proces de reflecţie pe care în momentul de faţă nu-mi permit, adică toată energia este pe partea administrativă", a explicat, duminică, la Prima Tv, Nicușor Dan, întrebat când se va înscrie în PNL. 

Primarul a mai completat că șeful liberalilor, Ludovic Orban, nu  i-a cerut să devină membru de partid: „Am o relaţie foarte corectă cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. El este cel care, cred că se face anul, când a fost acea declaraţie de susţinere a mea ca independent şi de atunci am avut un parteneriat foarte corect", conform Agerpres. 

Primarul general a menţionat că are o relaţie bună cu premierul Florin Cîţu și că are un dialog și cu șeful USR, Dan Barna.

Întrebat despre relația cu noul prefect Alin Stoica, desemnat de USR-PLUS, Nicușor Dan a spus că declaraţiile critice pe care acesta le-a făcut la adresa sa sunt „opinii politice" în campania electorală.

Despre candidatura la prezidențiale în 2024, Nicușor Dan a respins această posibilitate: „Nici nu se pune problema. Sunt aşa de multe restanţe pe care Bucureştiul le are şi aşa de multe lucruri de făcut în oraşul ăsta că nu am alte gânduri. Îmi doresc încă un mandat de primar, desigur, da! (...) Îmi doresc încă un mandat de primar pentru că problemele sunt, pe de o parte, mari, netratate sistematic de ani de zile şi, pe de altă parte, aşa cum am spus, anumite proiecte durează patru-cinci ani să le implementezi, din momentul în care ai luat decizia, până ai scris studiul de fezabilitate, până ai obţinut finanţarea, până ai scris proiectul tehnic, până îl implementezi cu adevărat şi patru ani e foarte puţin, cu atât mai mult în cazul nostru, eu am, de fapt, un mandat de 3 ani şi 7 luni".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te