VIDEO Dan, atac la Antena și RTV: Trustul dvs. n-a spus un cuvânt despre marile afaceri de corupție

DE Valentin Mirică | Actualizat: 17.09.2020 - 18:17

Candidatul PNL-USR-PLUS la primăria Capitalei, Nicușor Dan, a avut un schimb dur de replici cu un reporter prezent la conferința sa de presă, reproșându-i că Antena 3 și RTV nu vorbesc despre mari afaceri de corupție din București, dar îl atacă pe el.

SHARE

Nicușor Dan a spus că „dezvăluirile” despre el sunt „un fâs”,

Redăm în continuare dialogul dintre candidatul PNL-USR-PLUS și un reporter:

Reporter: În ultimele zile a apărut o înregistrare cu dvs. și sunt aduse acuzații destul de grave la adresa dvs., trafic de influență este acuzația care vi se aduce. Voiam să vă întreb dacă ați luat vreodată în calcul, după ce a apărut această înregistrare, să vă retrageți candidatura de la Primărie?  

Nicușor Dan: Eu vreau să transmiteți șefilor dumneavoastră următoarea întrebare: de câte ori au vorbit, pe post, de afacerea Parcul Verdi, de câte ori au vorbit pe post de consilierul Gocescu, al Primarului Firea?  

Domnule Dan, vorbiți acum cu reporterul Mădălina Mihalache și nu cu un șef.

Da, vreau să transmiteți șefilor dumneavoastră aceste întrebări. De câte ori au vorbit, pe post, de consilierul Gogescu.

Dumneavoastră trebuie să-mi răspundeți mie, reporterul Mădălina Mihalache, nu șefilor.

Eu vorbesc ce vreau! De câte ori au transmis pe post afacerea Verdi și implicarea consilierului personal al Gabrielei Firea, domnul Gogescu, care i-a dat socrului lui, o jumătate de milion de euro. De câte ori ați vorbit de afacerea licitației trucate de tramvaie. 140 de milioane de euro.  

Domnule, răfuielile cu conducerea postului, le aveți cu conducerea postului, acum vorbiți cu reporterul Mădălina Mihalache...  

Da, sunteți un reporter, sigur că da! Transmiteți aceste întrebări.  

Mie trebuie să-mi răspundeți la întrebări.  

Eu fac ce vreau!  

Întrebările nu le adresează conducerea, le adresează un jurnalist, indiferent unde lucrează el)   Da!   ( Eu vă întrebam de înregistrarea care a apărut în spațiul public...

Și eu vă întreb de cele 400 de hectare, spațiu verde, pe care, prin propunerea Primarului General Gabriela Firea, aceste spații verzi urmează să dispară să fie înlocuite cu spații construibile. Știți cât câștigă un om care are un spațiu verde...  

Eu vorbesc de înregistrarea care a apărut în toata mass-media, dumneavoastră trebuie să dați niște explicații  

Știți cât costă?  

Trebuie să dați niște explicații legate de ce ați făcut dvs....  

Eu sunt un om cu conștiința mea și dau explicații cui vreau eu. Eu vă întreb pe dumneavoastră, postul Antena 3 și văd un post asemănător, România TV.  

Dumneavoastră sunteți în război cu presa?  

Nu! Eu doar vă pun niște întrebări! De câte ori ați vorbit, pe post, de afacerea spațiilor verzi pe care, Primăria Capitalei, vrea să le transforme în spații construibile? Știți că un metru pătrat de spațiu verde costă 100 euro metrul pătrat? În urma acestei mișcări, costă 1000 euro, un metru pătrat. Faceți socoteala și înmulțiți cu 400.  

Nu credeți că trebuie să vorbească contracandidata dvs. despre aceste lucruri?  

Exact! Asta vreau și eu!  

Dar dumneavoastră sunteți, astăzi, aici și cu dvs. avem astăzi ocazia să vă adresăm niște întrebări.)   Desigur!  

Există o înregistrare, niște acuzații la adresa dumneavoastră. O înregistrare care a apărut în toată mass-media. Nu există nicio publicație care să nu fi dat această înregistrare.

Stimată doamnă, am avut alaltăieri o conferință de presă!  

Sunt niște acuzații foarte grave.  

Asta apreciați dumneavoastră, eu apreciez că este un fâs această înregistrare dar, pe acest subiect, am avut alaltăieri o conferință de presă, cu toată presa, a fost și reprezentantul de la dumneavoastră și am dat toate lămuririle.   Nu vreau să discutăm în această campanie de un fâs. Vreau să discutăm despre marile afaceri de corupție ale Primăriei.  

Faptul că ați intervenit pentru un cetățean, în calitatea de parlamentar, deși avem și o decizie a CCR, care vă împiedică acest lucru. Credeți că este un fâs?

Haideți să vorbim de afacerea Parcul Verdi, haideți să vorbim de domnul consilier Gogescu...  

Nu putem să vorbim doar despre ce doriți dumneavoastră.   

Da, este dreptul dumneavoastră!  

Sunt niște explicații și niște răspunsuri pe care le așteaptă populația bucureșteană.  

Aceste explicații le-am dat într-o conferință de presă, cu toată presa de față. În momentul de fașă, eu vreau să vorbesc de Parcul Verdi, de afacerea tramvaielor, de spațiile verzi care au fost transformate în spații construibile.  

Și să vă certați cu presa, asta vreți.  

Sunt mari afaceri de corupție. Da, vă răspund la întrebare, pentru că trustul dumneavoastră a luat mari afaceri de corupție și nu a spus un cuvințel despre ele și a luat un fâs și l-a transformat într-un elefant. Nu este vina dumneavoastră, ci a șefilor dumneavoastră.  

Dumneavoastră vă certați, acum, cu mine, pentru că eu vă adresez niște întrebări? 

Nu, eu doar transmit un mesaj!  

Este vorba de o înregistrare care a fost preluată de toată presa, nu doar de cele două trusturi  

Nu cred că cunoașteți dumneavoastră toată populația. Nu vorbiți în numele întregii populații.  

Nu vorbesc, pentru că nu mi-aș permite vreodată să fac acest lucru. 

Tocmai l-ați făcut!   

Nu! Sunt niște întrebări legitime, care au fost ridicate în spațiul public și de către toată mass media.  

Da, repet! În această campanie, subiectul important este marea afacere de corupție din Primăria Capitalei. De câte ori ați vorbit de faptul că, domnul Ștefan Vasâi este analfabet și a fost Șeful Poliției Locale al Municipiului București.   O provoc pe această cale pe doamna Gabriela Firea, provocare. Să vină în fața presei cu domnul Văsâi și să dea un test de dictare, pentru că este directorul general al achizițiilor publice din Primăria Capitalei. Și atât îi cer, să vină să dea un test de dictare.   Până mâine, la ora 17, așteptăm un răspuns de la doamne Firea. Vrea sau nu vrea dezbatere 1 la 1, în sala primăriei, miercuri, joi sau vineri. Am propus 3 zile, poate să accepte una, două sau trei și dacă acceptă, stabilim împreună un moderator, cu staff-urile și doi, vă așteptăm mâine la episodul doi din această poveste”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.