Muraru (PNL): Cioloș a încercat, în mod perfid, atragerea președintelui Iohannis în criza coaliției

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.09.2021 - 16:05
Muraru, PNL: Cioloș a încercat, în mod perfid, atragerea președintelui Iohannis în criza coaliției / FB

Criza în care se află coaliția de guvernare, provocată de modul defectuos și total neinstituțional al partenerilor de la USR-PLUS de a înțelege funcționarea Guvernului și mai ales prioritățile și modernizarea României, a scos la iveală intenția liderilor USR-PLUS.

SHARE

Liderii USRPLUS au devoalat, în cursul zilei de ieri, planul prin care se urmărea mutarea confruntărilor la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloș a încercat, în mod perfid, atragerea președintelui Iohannis în criza coaliției, cu intenția de a-l face ulterior responsabil pentru evoluția lucrurilor, scrie deputatul Alexandru Muraru.

Citește și: Peste 1.500 de cazuri noi de COVID. 28 de persoane au decedat

„Practic, prin refuzul de a le răspunde și de a dialoga cu ei, președintele Klaus Iohannis a refuzat să dialogheze cu cei care au pornit un proiect politic tocmai cu extremiștii împotriva cărora se crease în parlament un cordon de siguranță. Izolarea AUR a fost o realitate la care au aderat partidele parlamentare până în aceste zile. USR-PLUS a scos AUR din izolare, făcând posibilă o alianță contra naturii, incompatibilă cu statutul USR-PLSU și cu apartenența lor la proiectele euro-atlantice în care este implicată România.

Din păcate, Dacian Cioloș și Dan Barna nu au înțeles mesajul președintelui Iohannis: când colaborați cu extremiștii, s-a încheiat orice dialog cu șeful statului. Valorile nu sunt negociabile! Linia roșie - care înseamnă atacarea democrației, negarea diversității, a toleranței, a libertăților civile, a minorităților etnice și religioase, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului, promovarea și reabilitarea criminalilor de război, utilizarea violenței politice și simbolice -  nu poate fi trecută!

Citește și: USRPLUS, reacție la declarațiile președintelui: Vom participa la un nou guvern, fără Cîțu premier

Prin ceea ce au făcut, liderii USR-PLUS nu numai că au produs o iremediabilă lezare a intereselor electoratului, dar au arătat că nu au limite atunci când intereselor lor politice o cer. Există lucruri care pur și simplu nu pot fi făcute în politică! Un proiect politic cu AUR înseamnă aruncarea în derizoriu a valorilor și principiilor democratice, dar mai ales crearea premiselor pentru a răsturna un guvern democratic pro-european cu ajutorul unui partid extremist, antisemit. Nimeni nu poate ști cu adevărat care este, de fapt, planul următor al cooperării dintre USR-PLUS și AUR. Este posibil ca acesta să includă o colaborare mai lungă, eventual un proiect de guvernare.

Orice cancelarie occidentală știe ce înseamnă alianța cu un partid de factură neofascistă, extremist, xenofob antisemit. Liderii USR-PLUS trebuie să fie conștienți că această mișcare politică îi va izola pe plan internațional, iar ambasadele occidentale de la București îi vor privi ca și pe noii lor parteneri, adică cu reținere, răceală și chiar cu refuzul de a dialoga”, arată deputatul Alexandru Muraru.

Muraru mai spune că:„problema cea mai mare este că această decizie de torpilare a guvernului vine la pachet cu o alianță de facto cu AUR, un partid pe care chiar dl. Barna l-a etichetat, pe bună dreptate, ca fiind extremist, xenofob și rasist. Acest pas echivalează, din punctul meu de vedere, cu compromiterea definitivă a alegătorilor și a speranțelor lor! Echivalează cu trădarea alegătorilor care în nenumărate zile au stat în stradă pentru schimbarea regimului dictatorial PSD-Dragnea.”

Pe larg AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te