Drăghici, despre care Newsweek a arătat că a luat mașini din banii PSD, a renunțat la Transporturi

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.07.2019 - 10:49
Mircea Drăghici pretinde că s-a sacrificat pentru popor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Trezorierul PSD, despre care Newsweek România a dezvăluit că a folosit în condiții controversate subvenția primită de la stat de către PSD, a anunțat că renunță la candidatura pentru ministru al Transporturilor. Iohannis l-a refuzat de trei ori.

SHARE

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, a anunțat Mircea Drăghici, cel care a fost respins de trei ori de către președintele României. 

Citește și Iohannis mai respinge, o dată, propunerile pentru Transporturi și Dezvoltare

 

Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici

Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție, a dezvăluit Newsweek România.

Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD.

Din această postură, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. Iar un partid care se laudă cu peste 400.000 de membri are un buget generos. 

Și nu doar din cotizații: numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi. 

Averea deputatului Mircea Drăghici, trezorierul PSD cercetat penal după dezvăluirile Newsweek România, a explodat în 2018. Două case și mai multe terenuri, luate direct pe numele copiilor minori, o mașină și o donație considerabilă de la socri, toate în doar patru luni.

Averea lui Drăghici, propus de Liviu Dragnea să preia funcția de ministru al Transporturilor, a crescut spectaculos cu terenuri, case de locuit și de vacanță, mașini și sute de mii de lei despre care trezorierul PSD declară că i-ar fi primit drept donație de la părinții soției sale.

Mai toate achizițiile imobiliare din acest an sunt trecute pe numele celor două fiice minore ale sale, despre care sursele Newsweek România susțin că ar avea până în 2, respectiv 4 ani. 

 

Citește și „Mătușa Tamara” lui Drăghici. Averea trezorierului PSD a explodat în doar patru luni, în 2018

 

Un document pe care Newsweek România l-a publicat arată că, în mai puțin de cinci luni din 2018, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice.

Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

 

Citește și EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

 

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te