Ministrul Turismului are pregătire ZERO în domeniul pe care îl gestionează

DE Petre Bădică | Actualizat: 24.01.2019 - 13:52

  Bogdan Trif nu a muncit niciun minut în domeniul turismului.  

SHARE

Ministrul Turismului se numește Bogdan Trif și a apărut în atenția presei după ce a fost huiduit, altăruri de Codrin Ștefănescu, la Sibiu. Ministerul Turismului s-a remarcat, săptămâna tecută, prin faptul că, în clipul de promovare a României, nu se face referire la orașe care atrag numeroși turiști, precum Brașov, Cluj și Oradea. Scăparea se poate justifica prin lipsa de pregătire a ministrului Trif exact în domeniul Turismului.  

Agronom, inginer, iubitor de cereale

Potrivit propriului său cv, Bogdan Trif nu are nicio licență, diplomă și nu a urmat niciun curs în domeniul turismului. Trif a terminat, în 2001, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu Facultatea TTPA. El este specialist în Agronomie. În 2005, obține o diplomă în domeniul mediului după ce urmează cursul - Controlul Integrat al Poluării (IPPC) și Evaluarea impactului asupra mediului (EIA). În aceeași direcție, în 2006 obține un master la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu Facultatea de Științe-Ecologie în „ managementul sistemelor ecologice”. Obține și o diplomă de auditor de mediu. Între 2007 și 2008 urmează un curs de „Managementul Securității, Sănătății și al Relațiilor de Muncă”. Pentru ca, apoi, să urmeze, la Universitatea Alma Mater din Sibiu, Facultatea de Drept și Științe Administrative. Și desigur, ca orice politician care țintește sus, Colegiul Național de Apărare este urmat în 2016.

Concluzie 1: Ministrul Tursimului, Bogdan Trif, a urmat numeroase școli în domeniul mediului, agronomiei, ingineriei sau apărării, dar niciuna în domeniul turismului  

Nuca în perete la turism

Actualul ministru al Turismul ar fi putut invoca faptul că s-a calificat la locul de muncă, dar el a început să lucreze ca inginer agronom, specializat în cultura de cereale. Apoi, și-a creat o carieră în domeniul ecologiei (la stat). A fost Consilier, Comisar și Director Coorodonator la Garda de mediu Sibiu. Între 2013 și 2016 a fost Comisar general la Garda de mediu. Fără nicio logică, în loc să fie avansat, poate, în poziția de ministru al mediului, Trif devine, în ianuarie 2018, ministru al Turismului.

Concluzie 2. Deși are zero experiență și zero studii în domeniu, Bogdan Trif a fost numit ministru al Turismului. El confirmă faptul că guvernul este instituția din România unde cv-ul nu are nicio importanță la angajare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.