VIDEO Ministrul Românilor de Pretutindeni: Teleorman este un exemplu pentru România

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.07.2019 - 18:46

Ministrul Românilor de Pretutindeni a susținut, la congresul de alegeri a conducerii PSD Teleorman, că județul devalizat de Liviu Dragnea este un model pentru România.

SHARE

 „Vreau să vă felicit, pentru că acest județ, Teleorman, este un exemplu pentru România, este un exemplu pentru județul din care provin eu, Hunedoara, și vreau să vă spun felicitări pentru rezultatele pe care le-ați obținut la fiecare scrutin electoral. De acolo, din vestul țării, ne uitam spre sud și încercam să fim la fel de conștiincioși ca dumneavoastră”, a declarat Natalia Intotero, potrivit LiberinTeleorman.ro

Declarația vine în condițiile în care Teleormanul este pe ultimele locuri pe țară la mai multe capitole, cum ar performanța economică și școlară. 

Astfel, anul trecut, Ilfov, Teleorman și Gorj au fost județele cu cea mai mică rată de promovare la examenul de Bacalaureat, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației.

La sfârșitul lunii decembrie 2017, erau în plată peste 10.000 de beneficiari de ajutor social, potrivit datelor Ministerului Muncii, în județul Teleorman. Din această perspectivă, Teleormanul era pe locul I în țară. Aproximativ 2,6% din populația județului Teleorman este asistată social. Cei mai mulți asistați social sunt în mediul rural, aproape 90% din totalul beneficiarilor.

În mediul rural din acest județ, distribuția beneficiarilor pe comune este, în medie, de o sută de asistați social pe localitate. 

De asemenea, Teleormanul este județul fără nici o librărie.

Citește și Partidul Studiilor la Distanță. Natalia Intotero: Studentă la București, consilieră PSD la Hunedoara

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a decis să meargă la școală în timp ce avansa politic.

Între 2002 și 2006, Natalia Intotero a urmat Facultatea de Limba și Literatura Engleză la o universitate neprecizată. În această perioadă, lucra ca institutor în învățământ.

Cum la Brad nu știm să fi funcționat o universitate, deducem că actualul ministru a fost, ca mulți alții dintre colegii săi, un student navetist.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.