Teleman încearcă să-l scuze pe Cîțu, apreciind că ultimele decizii nu i-ar fi aparținut - dar nu explică această afirmație.
CITEȘTE ȘI: Ambasada Marii Britanii îi chema pe afgani la Poarta Abbey, deși era „iminență de atac terorist”
„Deciziile de astăzi ale premierului îmi dau motive întemeiate să consider că nu i-au aparținut. Nu poți să susții că vrei și să le ceri miniștrilor reforme și în același timp să iei decizii în contra acestora.
Ca om, mi s-a părut de multe ori bine intenționat, ca premier, tot de multe ori pozițiile sau deciziile pe care le-a susținut au contrazis vehement bunele intenții.
Astăzi a declanșat cea mai gravă criză a acestei guvernări, ignorând așteptările a milioane de oameni care și-au dorit o guvernare stabilă de dreapta, care să facă reforme, care să facă autostrăzi, spitale, școli și servicii publice digitalizate.
Acest guvern nu mai este credibil și coaliția trebuie să caute o formulă care să facă visele oamenilor să devină realitate”, a scris Teleman pe Facebook.
Miniștrii USR evită să-l atace pe Cîțu
Alți demnitari USRPLUS - Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui sau Ioana Mihăilă - pur și simplu au tăcut.
Doar vicepremierul Dan Barna și-a asumat o declarație de condamnare a acțiunilor premierului.
În aprilie, în perioada crizei determinate de demiterea lui Vlad Voiculescu, demnitarii USRPLUS erau mult mai duri.
CITEȘTE ȘI: VIDEO Aventurile lui Van Damme în România: petrecere cu Dani Mocanu, beție în taxi, bătut în baruri
„Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, afirma ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în aprilie.