Mii de posturi în Sănătate, deblocate la stat. Ciolacu: "Vrem să impulsionăm angajările în spitale"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.03.2024 - 13:50
Mii de posturi în Sănătate, deblocate la stat. Ciolacu: "Vrem să impulsionăm angajările în spitale" - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Mii de posturi în Sănătate, deblocate la stat. Ciolacu: "Vrem să impulsionăm angajările în spitale". Premierul Marcel Ciolacu a declarat că măsurile luate de Guvern permit, în prezent, angajarea de personal medical în spitale fără să existe obligativitatea unui memorandum.

SHARE

Premierul Ciolacu a subliniat că are în vedere găsirea unei soluţii pentru a impulsiona angajările în unităţile spitaliceşti mari, cum ar fi în cadrul Spitalului Universitar sau Institutului Clinic Fundeni.

Mii de posturi în Sănătate, deblocate la stat. Ciolacu: "Vrem să impulsionăm angajările în spitale"

Întrebat despre deficitul de personal medical în anumite spitale, precum cel din Găești, Ciolacu a afirmat că s-au eliminat restricțiile pentru ocuparea posturilor vacante în învățământ și sănătate.

Acest lucru facilitează managerilor să facă angajări imediate atunci când este nevoie. De asemenea, a menționat că se va extinde această abordare și către instituțiile mari spitalicești.

"Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI.

Citește și: Indemnizațiile angajaților din Sănătate vor fi modificate. Cum va afecta salariile

Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, 'Salvaţi Copiii', "Caravana cu medici", unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală, dar trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare.

Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia", a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Cu ce salarii te angajezi în poliție, jandarmerie și la pompieri. Iei mai puțin decât un vânzător

El a explicat că soluţia va ţine cont şi de eventuala modificare a unui ordin al ministrului Sănătăţii, emis pe vremea când la şefia ministerului se afla Eugen Nicolăescu, care elimină distincţiile între medicii de diferite specialităţi.

Şeful Executivului a participat marţi, la Palatul Victoria, la prezentarea a trei caravane medicale, în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Guvernul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te