MIhai Chirica pretinde că trăiește din salariul de 3.000€/lună. Este anchetat de DNA pentru fals

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.08.2022 - 20:31
Mihai Chirica - Foto: Facebook/Mihai Chirica

Mihai Chirica, întrebat despre pensiile speciale pentru primari, a declarat că nu crede că România îşi permite acum acest lucru, precizând că nici lui nu îi este uşor, dar că nu poate susţine un asemenea subiect când sunt pensii în România sub o mie de lei.

SHARE

Mihai Chirica trăiește doar din salariul de 3.000 euro

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă este de acord ca primarii să primească pensii speciale, că această temă este "tichie de mărgăritar" şi că nu crede că "în momentul de faţă ne putem permite aşa ceva".

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Martor la atrocitățile rușilor: Ucis în propria casă, la trei km de linia frontului

"Să nu mă înjure restul primarilor. Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este nici mie uşor, dar nu pot să atac un asemenea subiect când ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei. Nu pot să spun ”Hai să vedem cum facem noi ca pe lângă pensia bazată pe contributivitate să mai primesc o pensie”, în condiţiile în care sunt sute de mii sau chiar un milion de pensionari care nu iau nici măcar o mie de lei. Hai întâi să ne redresăm, hai să vedem de unde şi hai apoi să atacăm subiectul", a afirmat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Citește și: VIDEO Generalul Zolotov: „Simțim sprijinul ucrainenilor eliberați.” Putin își mușcă buzele

Primarii de comune şi municipii ar fi cerut luni Guvernului să aplice Codul Administrativ şi să aloce bani pentru plata pensiilor speciale.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România şi ai Asociaţiei Municipiilor s-au întâlnit la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu mai mulţi miniştri, potrivit news.ro

Citește și: Dependența de droguri: Tulburare de sănătate mintală în alte țări, infracțiune în România

Mihai Chirica încasează ca primar al Iașiului un venit anual de 182.520 lei, anume 15.210 lei pe lună.

Chirică a fost în centrul unor mari scadaluri de presă. ESte acuzat de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04 februarie 2022, față de inculpatul CHIRICA MIHAI, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

Detalii AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.