Mihai Chirica: Toţi consilierii locali care au votat bugetul local sunt nişte eroi

DE Valentin Mirică | Actualizat: 12.05.2021 - 17:35
Mihai Chirica Foto: News.ro

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, susţine că toţi consilierii locali care au votat, miercuri, bugetul local sunt "nişte eroi", el precizând că reprezentantul USR PLUS cu ajutorul căruia a trecut proiectul este "un slujitor credincios al comunităţii".

SHARE

"Am reuşit să trecem bugetul cu o majoritate construită prin raţiune. Eroii oraşului sunt consilierii care au aprobat bugetul”, a afirmat edilul Mihai Chirica, citat de news.ro.

El a mulţumit sindicatelor din instituţiile aflate în subordinea Primăriei pentru că au înţeles situaţia dificilă, în condiţiile în care era incertă varianta acordării salariilor.

Citește și: USR pierde subprefectul de Alba la două luni de la numire. Acesta și-ar fi falsificat diploma

Chirica a spus că nu are resentimente faţă de consilierii locali care nu au votat proiectul de buget.

Edilul a precizat că politica se face pe principii şi a acuzat că unii parlamentarii USR PLUS au încercat să schimbe "gândirea raţională” a unora dintre consilierii acestui partid.

"Am discutat cu consilierii USR PLUS. Au spus că li se interzice politic să voteze altfel. Cezar Baciu (singurul reprezentant USR PLUS care a votat bugetul - n.r.) a înţeles rolul consilierului. El este un slujitor credincios al comunităţii”, a afirmat Mihai Chirica.

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, după ce un reprezentant USR PLUS a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se astfel majoritatea necesară.

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu.

Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier.

Consilierii PSD au părăsit sala în momentul votului, iar ceilalţi doi consilieri USR PLUS prezenţi la întrunire s-au abţinut de la vot. Şase consilieri USR PLUS nu au venit la şedinţa extraordinară de consiliu.

Citește și: Dana Săvuică: Am divorțat după ce am fost înșelată. Becali și Botezatu mi-au făcut avansuri

Aceasta a fost cea de-a treia şedinţă de consiliu în care s-a discutat proiectul de buget, la precedentele întruniri proiectul fiind respins.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.