USR pierde subprefectul de Alba la două luni de la numire. Acesta și-ar fi falsificat diploma

DE Mircea Marian | Actualizat: 12.05.2021 - 12:15
USR îl pierde subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, la două luni de la numire

Guvernul l-a eliberat din funcție pe subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici. Oficial, acesta a demisionat, însă presa locală scrie că o anchetă a ministerului de Interne l-ar fi prins că și-a falsificat diploma de absovire a facultății.

SHARE

Presa a scris încă din februarie că Rașcovici ar fi făcut Dreptul la o universitate care a fost desființată, dar USRPLUS a mers mai departe cu această nominalizare. 

În biografia prezentată de USRPLUS, Rașcovici este prezentat astfel: “Absolvent al Școlii Militare de Subofițeri activi Câmpina, dar și al Facultății de Drept – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană București, a urmat numeroase cursuri de specializare, printre care poliție judiciară, ordine-publică mediu urban, psihologie judiciară, drepturile omului și rezolvarea conflictelor“. 

USR pierde subprefectul de Alba la două luni de la numire

“În cursul anului 2003, o echipa de control formată din inspectorii A.N.P.C. și reprezentanți ai Ministerul Educatiei, Cercetării și Tineretului au efectuat o acțiune de control la sediul Universității Internaționale Deschise Tehnoeconomia Europeană Academia de Tehnoeconomie și Cooperare Româno Americană, situat în Str. Venerei Nr.6, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de M.E.C.T. de la consumatori.

Citește și: Pelerinajul catolic de la Șumuleu Ciuc, cel mai mare din Europa de Est, se va ține anul acesta

La data verificării, agentul economic nu a permis accesul organelor de control în sediul universitătii, motiv pentru care inspectorii A.N.P.C. au aplicat o amendă contraventională în valoare de 100 de milioane de lei și au dispus măsura închiderii definitive, conform O.G. 21/1992, cu modificările și completările ulterioare, privind protecția consumatorilor.

Totodată a fost aplicată și o amendă în valoare de 40 milioane lei, pentru practicarea publicității înșelătoare, deoarece universitatea oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului“, se arată într-un comunicat al Protecției Consumatorului. 

Rașcovici a declarat, pentru Alba24.ro, că el a dat examene și are diplomă.

“Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Rașcovici.

Citește și: Antena 3 anunță că Tudorache ar fi câștigat alegerile pentru primăria Sectorului 1

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.