Marcel Ciolacu spune că PSD nu va guverna cu PNL sau USR PLUS

DE Edi Neagu | 27.08.2021 - 08:50
Marcel Ciolacu exclude colaborarea cu actuala coaliție de guvernare. FOTO: Facebook

Președintele social-democraților este de părere că singura soluție o reprezintă alegerile anticipate.

SHARE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că alegerile anticipate sunt singura soluţie, pentru că actualul Parlament "nu mai reflectă voinţa românilor", el precizând totodată că social-democraţii nu ar face un guvern cu PNL şi USR PLUS.

"Nu există în acest moment altă soluţie decât crearea unei alte majorităţi. Partidul Social Democrat nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că noi vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros. Se poate creiona o altă majoritate politică. Dacă nu, nu e un capăt de ţară şi există şi posibilitatea unui guvern minoritar. Dar, din punctul meu de vedere şi al altor colegi, nu există altă soluţie decât alegeri anticipate", a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, într-o emisiune la Antena 3.

El a spus că "actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor" şi că "este cazul" să se organizeze alegeri anticipate.

CITEȘTE ȘI: Motreanu: Salariații ce au grijă de o persoană grav bolnavă, concediu de cinci zile lucrătoare pe an

Ciolacu s-a referit şi la moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

"Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii (parlamentare - n.r.), să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (...) Spre ce ne îndreptăm, românii nu pot să suporte. Cred că e cazul ca şi cei aflaţi în USR, şi cei aflaţi în PNL, în UDMR şi în Grupul minorităţilor să facă un act patriotic şi să voteze demiterea acestui guvern", a afirmat el.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Mărturia unui militar: În Afganistan, oricine te poate ucide, copii și femei au arme ascunse

Liderul PSD a precizat că, ţinând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, "în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea". "Nu mai condiţionăm moţiunea de congresele lor sau altceva", a adăugat Ciolacu.

În opinia sa, "o să cadă guvernul, categoric", potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.