Marcel Ciolacu îi dă mână liberă lui Cătălin Predoiu să facă curăţenie în Poliţia Română

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.08.2023 - 12:39
Marcel Ciolacu îi dă mână liber.ă lui Cătălin Predoiu - Foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Ciolacu a vorbit despre accidentul din 2 Mai: "Mai este o parte de vină, cea morală şi de sistem, pe care văd că nu şi-o asumă nimeni. Prin modul în care au acţionat, anumiţi şefi din Poliţie au devenit complici morali la crimă!", a spus acesta.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre scandalul tânărului drogat, Vlad Pascu, care a omorât doi studenţi, în staţiunea 2 Mai, că mai este o parte de vină, cea morală şi de sistem, pe care vede că nu şi-o asumă nimeni.

Ciolacu i-a transmis ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, că are mână liberă să facă curăţenie, "de sus până jos".

Marcel Ciolacu îi dă mână liberă lui Cătălin Predoiu

Premierul a spus că în acest caz nu e vorba doar despre simple greşeli personale, ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic.

”Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a spus premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în deschiderea şedinţvăzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenţi în staţiunea 2 Mai.

Citeşte şi: Polițiștii nu au fost lăsați de șefi să îl verifice pe Vlad Pascu. „Ne-au ținut ca pe semafoare”

”Acesta a fost, înţeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, care a stabilit anumiţi responsabili direcţi de această tragedie. Însă mai este o parte de vină – cea morală şi de sistem, pe care văd că nu şi-o asumă nimeni.

Aici nu vorbim doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic.

Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior – anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a spus premierul.

Citeşte şi: Lege blândă? Vlad Pascu, ucigând 2 tineri, risca pușcărie pe viață în SUA. În România, maximum 7 ani

Marcel Ciolacu a continuat:

”Îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curăţenie, de sus până jos.

Este responsabilitatea dvs, domnule ministru, şi a colegilor dumneavoastră, să luaţi toate măsurile necesare, pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este cu adevărat egală pentru toţi!

Nu pot să accept scuza că nu am avea suficiente aparate drug-test. Dacă nu sunt destule, vă rog să daţi drumul de urgenţă la licitaţii. Dacă nu aveţi bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puţin onoarea, demnitatea şi respectul pentru haina de poliţist”.

Măsuri privind drogurile

Şeful Executivului i-a mai cerut ministrului de Interne să ia măsuri privind drogurile. ”Luaţi măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acţionaţi!

Aceasta este sursa răului. Şi aici trebuie să îşi concentreze Poliţia eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe şi şcolile. Poliţia trebuie să stea mai puţin în birouri şi mai mult acolo unde este nevoie de acţiune.

Vă asigur că aveţi numeroşi oameni corecţi, care îşi fac datoria şi îşi respectă uniforma. Trebuie doar lăsaţi să îşi facă meseria!”, a spus premierul, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te