Polițiștii nu au fost lăsați de șefi să îl verifice pe Vlad Pascu. „Ne-au ținut ca pe semafoare”

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.08.2023 - 14:08
Polițiștii nu au fost lăsați de șefi să îl verifice pe Vlad Pascu - Foto: Colaj

Polițiștii detașați la mare nu au fost lăsați să îl verifice pe Vlad Pascu, cel care a ucis doi oameni aflat sub influența unor diverse substanțe. Asta reiese dintr-un dialog al polițiștilor, redat de Sindicatul Europol

SHARE

Polițiștii detașați pe litoral ar fi trebuit să se afle în trafic și să prevină cazuri ca cel al lui Vlad Pascu care a ucis doi tineri fiind sub influența drogurilor. Într-un dialog publicat de Europol, polițiștii spun că au fost împiedicați să facă controale în trafic și că au fost pe post de semafoare.

 Asta reiese dintr-un dialog al polițiștilor redat de Sindicatul Europol.

Polițiștii nu au fost lăsați de șefi să îl verifice pe Vlad Pascu

„Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult “deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța.
Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru “fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de “clientela” politică”, scrie Europol.
 
Newsweek a scris că familia lui Matei Vlad Pascu deține peste 300 de proprietăți care valorează zeci de milioane de euro, potrivit datelor consultate de Newsweek România. Matei Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, cu un Mercedes de colecție.
 

Filmul tragediei

Tragedia s-a produs sâmbătă, 19 august 2023, în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu conducea sub influența drogurilor. După ce a produs accidentul a fugit de la locul faptei.

Ulterior, prins în stațiunea 2 Mai a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Mai mult, martorii au declarat că bărbatul era atât de drogat, că părea că nu era conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident atât de grav. El este acum cercetat în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

De altfel, potrivit unor surse Digi24, el s-a întâlnit de două ori cu polițiștii de la Rutieră înainte de a provoca tragedia.

Prima întâlnire a fost la 9 seara, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

Tânărul și-a continuat drumul

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante.

Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri.

La 4.30 a ieșit din sediul poliției. Potrivit surselor citate, de acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri.

După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan. Apoi s-a produs accidentul.

Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute. Șefii poliției vor să afle exact când a consumat tânărul droguri și dacă atunci când a fost oprit era sub influență stupefiantelor.

Citește și: EXCLUSIV Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu. Conexiuni cu Dragoș Săvulescu și Adrian Bold

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te