Manda și Meleșcanu, la școala sprijinită de ONG-uri și de Soros

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.07.2018 - 14:19

Nu toți membri coaliției PSD – ALDE sunt porniți împotriva organizațiilor non-profit precum se arată Liviu Dragnea și Popescu Tăriceanu. Ministrul de Externe a fost trainer, iar șeful comisiei SRI din Parlament cursant al unei fundații sprijinite de Soros și de ONG-urile străine.

SHARE

9 iulie 2017. Liviu Dragnea declamă: „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E o certitudine că e o chestiune foarte organizată“.

20 noiembrie 2017. Guvernul dă o lege prin care obligă organizațiile neguvernamentale să își publice, la fiecare şase luni, o declaraţie detaliată de venituri şi cheltuieli în care să fie menţionat fiecare sponsor şi valoarea contribuţiei. În caz contrar, ONG-ul respectiv ar fi trebuit să își înceteze „de îndată“ activitatea. 

ONG-urile au afirmat că este un atentat la buna lor funcționare și că, prin această decizie, PSD-ALDE declară război organizațiilor non-profit pe care le-au acuzat ca fiind subversive și stând la originea protestelor de stradă.

25 ianuarie 2017. Liviu Dragnea din nou „Trebuie să se facă o analiză a tuturor organizațiilor neguvernamentale“.

25 ianuarie 2018. Tăriceanu: „Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros este ca prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii şi să înlocuim sistemul de democraţie parlamentară cu democraţia manifestaţiilor de stradă, unde o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea“.

10 iunie 2018. Tot liderul PSD: „Partenerii noştri străini au încurajat, ba chiar au şi finanţat acest stat paralel odios. Ar trebui să-şi asume public asta“.

Vara anului 2018. Supărați pe „amestecul“ occidentalilor în treburile interne ale României, Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au refuzat să onoreze ziua SUA, apoi pe cea a Franței.

Cum te califici să ajungi lider politic

Dar nu toți liderii coaliției PSD-ALDE au stat departe de finanțările ONG-iste occidentale care, în accepțiunea cuplului Dragnea-Tăriceanu, otrăvesc țara. 

„Fundația pentru Pluralism“ este o organizație neguvernamentală, non-profit si nepartizană, înființată în martie 1994, după cum se autodefinește. Este implicată în mai multe categorii de programe de cooperare regională, transatlantică, culturale, educaționale. 

La rubrica "Prieteni și finanțatori" ai Fundației pentru pluralism apare și Soros Foundation for an Open Society
Potrivit informațiilor publice, „Fundația pentru pluralism“ este finanțată și de George Soros, „dușmanul de moarte“ al lui Dragnea și Tăriceanu. La categoria, „prieteni și finanțatori“ regăsim „Soros Foundation for an Open Society“, susținută de miliardarul american de orgine maghiară, dar și o serie de ONG-uri și guverne occidentale. 

Claudiu Manda și Teodor Meleșcanu au fost implicați în proiectul „Școlile pentru tinerii politicieni“, derulat de „Fundația pentru pluralism“. Primul este senator și șeful Comisiei pentru controlul SRI din Parlamentul României, om de încredere al lui Liviu Dragnea. Teodor Meleșcanu este ministru de Externe și omul de încredere al lui Tăriceanu. 

Recomandare PSD pentru Soros

Liana Popa, directorul executiv al „Fundației pentru Pluralism“, a precizat pentru Newsweek România că modulul la care a participat Claudiu Manda s-a numit „Implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local“ și a avut 63 de participanți din 13 județe. 

„Criteriile de selecție au fost vârsta participanților între 18-35 ani, poziție relevantă în cadrul partidului, a organizației de tineret a partidului, membru al consiliului local, abilități de lider.

Domnul Manda a primit recomandare din partea PSD la acel moment și a participat în sesiunea organizată la Râmnicu Vâlcea“, a precizat Liana Popa pentru Newsweek România. Modulul la care a participat Claudiu Manda a fost finanțat de NED (National Endowment for Democracy). Este vorba de un ONG privat, non-profit american care își propune să consolideze instituțiile democratice în lume. El acționează în 90 de state. Nu am reușit să îl contactăm pe Clau-diu Manda pentru a vedea dacă i-a comunicat lui Liviu Dragnea că a fost contaminat de ONG-urile occidentale.

Parteneriat MAE - Soros

Programul „Școala pentru Tineri Lideri Politici“ a avut, din 1994, un număr de zece ediții, la care au participat peste 1.200 cursanți. Pe lista celor mai importanți „traineri și lectori“ l-am regăsit pe actualul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu. Șeful lui pe linie de partid - Călin Popescu Tăriceanu - este cel mai aprig luptător împotriva amestecului „forțelor oculte“ occidentale și al ONG-urilor în treburile României. „Domnul Meleșcanu a avut amabilitatea să se întâlnească cu grupuri de tineri lideri politici americani, nu a fost lector și nici nu a fost remunerat pentru respectivele întâlniri“, ne-a precizat Liana Popa.

Teodor Meleșcanu, actualul ministru de externe
Newsweek România l-a întrebat pe Teodor Meleșcanu dacă apropierea sa de o fundație finanțată și din banii lui Soros nu este în contradicție cu lupta PSD-ALDE împotriva miliardarului american. De la departamentul comunicare al Ministerului de Externe am aflat că instituția nu poate oferi un punct de vedere pe acest subiect. 

Am fost îndrumați să încercăm la biroul senatorial al domnului Meleșcanu. Unde nu am găsit pe nimeni. Poate și pentru că acest birou se deschide după ora 17.00

Și o ultimă remarcă. Pe lista cu „prieteni și finanțatori“ se regăsesc, unul sub altul, atât „Soros Foundation for an Open Society“, dar și numele Ministerului de Externe, Direcția
pentru Relația Românilor de Pretutindeni. O alăturare care contravine cu discursurile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te