Manda a luat 150.000 euro pentru un raport, două rezoluții și două întrebări în Parlamentul European

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.04.2021 - 12:40
Manda a luat 150.000 euro din PE / FB

Europarlamentul PSD Claudiu Manda desfășoară o  activitate ca și inexistentă  în Parlamentul European, deși încasează 8.000 euro pe lună. Sumă la care se adaugă alte beneficii: decontarea chiriei, a zborurilor cu avionul, diurne.

SHARE

Pagina oficială a Parlamentul European arată care au fost „principalele activități parlamentare” ale PSD-istul Claudiu Manda.

Manda a luat 150.000 euro în 20 de luni de mandat

Raportor alternativ – o singură dată la 14 decembrie 2020.

El apare ca raportor altenativ la „Recomandare pentru a doua lectură referitoare la poziția Consiliului în primă lectură în vederea adoptării unui regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind un regim general de condiționalitate pentru protecția bugetului Uniunii”.

Două rezoluții propuse (alături de alți zeci de colegi)

Rezoluție referitoare la protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID-19 (iunie 2020)

Rezoluție referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989 (decembrie 2019).

Două întrebări orale

Diferențele de calitate ce caracterizează unele produse de pe piața unică (iulie 2020)

Funcționarea pieței interne (octombrie 2019).

Manda a mai punctat la capitolul „alte activități” cu o singură întrebare scrisă depusă alături de mai mulți colegi români despre „Situația precară a mobilității forței de muncă în interiorul UE și criza sanitară din abatorul din Renania de Nord-Westfali”.

Claudiu Manda nu a avut nici „contribuție la dezbaterile din plen” , nu a semnat niciun raport în calitate de raportor și nu a dat niciun aviz ca raportor.

Spre comparație, colega sa de părtid Carmen Avram a avut 45 de contribuțiile la dezbaterile în plen, a fost raportor sau a dat avize în 6 rânduri.

Ce bani a încasat Manda

Indemnizația lunară a unui europarlamentar este de minimum 8.000 de euro net, la care se adaugă sumele forfetare pentru cazare, transport și multe alte cheltuieli pentru staff și activități. Manda se află în Parlamentul European din mai 2019. Claudiu Manda a fost mai activ pe piața imobiliară din capitala Belgiei, decât în PE, unde a achiziționat, anul trecut, un apartament de 76 de metri pătrați. Pentru asta a luat un credit pe 25 de ani de la BNP Paris în valoare de 240.000 euro (3.200 euro/mp). Aflăm aceste amănunte din declarația de avere a soției – Olguța Vasilescu, depusă în iunie a.c.

Citește și: Cel mai leneș europarlamentar, Manda, și-a cumpărat apartament de 250.000 de euro la Bruxelles
 
 

 

 

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te