Ludovic Orban depune luni la Parlament lista miniștrilor

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.02.2020 - 08:27
Ludovic Orban, premierul desemnat

Premierul nominalizat Ludovic Orban depune luni, la Parlament, programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului, scrie news.ro.

SHARE

El a precizat că este mulţumit de activitatea miniştrilor, dar că decizia finală privind componenţa Guvernului revine forului de conducere al partidului, care se întruneşte luni dimineaţă. Tot luni, PSD a anunţat că depune la Curtea Constituţională sesizarea în legătură cu a doua nominalizare a lui Ludovic Orban ca prim-ministru, intenţie la care reacţia lui Orban cu privire la liderul PSD Marcel Ciolacu a fost: ”Nimic nu-l poate împiedica să se facă de râs”.

Orban a afirmat că guvernul a pregătit actualizarea programului de guvernare, iar din punctul său de vedere, trebuie propuşi aceiaşi miniştri, dar decizia aparţine conducerii PNL, care are programată o şedinţă luni, la ora 10:00.

El precizează însă că singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să-şi aleagă din nou un Parlament reprezentativ, care să fi o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară, la B1 Tv, că potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocate plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură a Guverului este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare.

În acest context, Orban spune că PSD s-ar face „de râs” dacă ar continua să blocheze activitatea în Parlament şi ar pierde foarte mut din punct de vedere electoral.

„Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (...) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă. Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune dar nu vor vota.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.