Iohannis: Guvernul Dăncilă este „un accident al democrației”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.11.2018 - 16:52

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, că ţara noastră nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE şi că Guvernul Dăncilă - Dragnea, pe care l-a numit un „accident al democraţiei", trebuie înlocuit.

SHARE

Șeful statului le-a transmis primarilor de muncipii că ceea ce s-a realizat în oraşele pe care le conduc li se datorează lor, nu actualului Executiv, potrivit News.ro.
„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, deşi nu vă priveşte direct. Este vorba despre anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie onorantă dar şi solicitantă pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat şi am spus că vom face faţă. Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă", a declarat Klaus Iohannis.
Şeful statului a admis că, anterior, ra declarat că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, însă, între timp, „lucrurile au luat-o razna la Guvern", după ce sâmbătă ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu,  demisionat din funcție.
Într-o primă reacție publică, Victor Negrescu a spus că din respect pentru colegii săi din Guvern și din partid nu va exprima în spațiul public nici un punct de vedere cu privire la demisia sa din cadrul Executivului, dar în schimb o va face în cadrul partidului. 

Ulterior acesta a precizat, într-o postare pe Facebook publicată duminică, că responsabilitatea deținerii acestei poziții în executiv în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE nu este una cu ”mize personale”, ci o ”onoare” de a reprezenta România.
Citește și Victor Negrescu spune că nu și-a dat demisia, dar atribuțiile sale au fost preluate de alt demnitar

România va prelua în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Președinția la Consiliul Uniunii Europene, într-o perioadă marcată de finalizarea procesului de retragere a Marii Britanii din UE, avansarea negocierilor pentru adoptarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, summit-ul de la Sibiu de la 9 mai 2019 dedicat viitorului UE și alegerile pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.