Victor Negrescu spune că nu și-a dat demisia, dar atribuțiile sale au fost preluate de alt demnitar

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.11.2018 - 08:29
Victor Negrescu e supărat că a fost atacat de colegii din PSD. Foto Facebook

Atribuţiile ministrului delegat pentru Afaceri Europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniştrii de afaceri europene din statele membre, vor fi asigurate de alt reprezentant al Guvernului.

SHARE

„Conform dispoziţiei Prim-ministrului din şedinţa de Guvern din 09.11.2018, atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniştrii de afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite şi asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucţiunile primite la nivel ministerial, toată documentaţia pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnaţi să participe”, anunţă pe pagina de Facebook a portofoliului Afacerilor Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-ar fi depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri, act confirmat de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în şedinţa de Guvern a avut loc „o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu „a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

Victor Negrescu a făcut duminică, pe contul său de Facebook, câteva precizări, în aşteptarea discuţiilor din partid, afirmând că procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic şi ar lucra şi benevol pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru.

Victor Negrescu remarcă faptul că acum două zile activitatea sa era considerată foarte bună, dar la câteva minute după ce „un zvon a apărut miraculos pe surse” a fost atacat cu agresivitate de colegi de Guvern: „Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere”.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.