Iohannis explică aducerea PSD la putere: Trebuia un Guvern să reprezinte majoritatea românilor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.05.2022 - 12:31
Iohannis justifică aducerea PSD la putere: Trebuia un Guvern să reprezinte majoritatea românilor/FOTO: Facebook/Administrația Prezidențială a României

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la un eveniment al PNL desfășurat la Ștefănești (Argeș), că aducerea PSD la guvernare a survenit deoarece „ trecem prin momente când se impune ca guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”.

SHARE

Șeful statului a menţionat că provocările majore din ultimii ani au dus la decizii care au avut în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate.

„În definitiv, PNL a rămas același partid autentic, care nu și-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existență doctrina, crezul sau valorile. „Prin noi înșine” este și astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica și angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii românești pentru oameni și pentru țară.

Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Citește și: BREAKING Premierul anunță noi măsuri sociale: bani pentru pensionari și bugetari, amânarea ratelor

Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: VIDEO Boloș: România nu a cheltuit bani din prefinanțarea PNRR pentru că nu are structurile necesare

Ciucă respinge impozitul progresiv"

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a respins voalat iniţiativa PSD de schimbare a sistemului de impozitare, prin renunţarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv. "Predictibilitatea fiscală garantează că agenții economici, de la cel mai mic antrepreor la o companie multinațională, pot prevedea acțiunea economică pe termen mediu și lung. Așteptările lor legitime sunt protejate de încrederea că instituțiile statului nu își modifică politică fiscală atunci când această a căpătat stabilitate și eficiență în timp" , a spus Ciucă

Iohannis: PNL nu şi-a abandonat doctrina, crezul sau valorile

În opinia lui Iohannis, PNL a rămas acelaşi partid "puternic", care nu şi-a abandonat doctrina, crezul sau valorile.

"Din 2020 traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu numeroase provocări şi crize succesive sau chiar suprapuse. În mod evident, este uşor, relativ uşor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi ţara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Dar indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării - Partidul Naţional Liberal. În definitiv, PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile.

'Prin noi înşine' este şi astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica şi angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii româneşti pentru oameni şi pentru ţară", a transmis Klaus Iohannis.

PNL aniversează astăzi 147 de ani de la înfiinţarea partidului. Cu acest prilej, liberalii s-au adunat la Muzeul Casa Brătienilor din Ștefănești, Argeș.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te