Iohannis: Convoc partidele la consultări mâine. Anticipatele reprezintă cea mai bună soluție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.10.2019 - 16:06
Președintele Klaus Iohannis/Foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a declarat că vineri va chema partidele la prima rundă de consultări și a precizat că, în opinia sa, alegerile parlamentare anticipate reprezintă cea mai bună soluție.

SHARE

„Rezolvat! Azi a câștigat România. Votul românilor din 26 mai la referendum a fost pe deplin respectat
Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăți față de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.

Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efortul de a găsi susținere și sprijin. Felicit și celelalte partide opoziție, care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern PSD-ist eșuat și derutat. (...) Bilanțul de azi vorbește de la sine: am reușit să îndeplinim toate aceste dorințe legitime și să oprim dezastrul PSD”, a declarat șeful statului.

Iohannis a menționat că îl bucură modul în care s-a conturat o opoziție care s-a implicat și a arătat că poate lucra împreună.

„E un semn de maturitate politică pentru că orice zi cu guvernul Dăncilă ar fi însemnat încă o zi pierdută.
Voi convoca partidele la prima rundă de consultări mâine la ora 11 pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern. Voi propune o soluție cu mandat foarte clar: guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura”.

Șeful statului susține că cea mai bună soluție în acest moment sunt alegerile anticipate și întoarcerea cât mai rapidă la vot, dar asta e ceva ce nu se poate face decât dacă există consens, care urmează să fie stabilit în urma consultărilor.

„La consultări voi constata în ce măsură există acest consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluții constituționale. România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor.
(..) Suntem în pragul prezidențialelor și avem responsabilitatea să le organizăm în cele mai bune condiții.
Sunt probleme care nu suportă nici o amânare.

Voi lua o decizie cu respectarea Constituției și pentru a fi asigurată stabilitatea României. Moțiunea reprezintă o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea e esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că votul e singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a mai spus Iohannis.

Citește și: OFICIAL Moțiunea de cenzură a fost adoptată, guvernul Dăncilă a căzut

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost votată în Parlament de 245 de parlamentari din 399 de deputați și senatori prezenți în plen. Prin urmare, guvernul este demis, dar Vorica Dăncilă rămâne interimar până la desemnarea unui nou prim ministru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te