Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, primit de Klaus Iohannis

DE Romulus Preda | 03.03.2022 - 15:37
Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, primit la Cotroceni / FOTO: presidency.ro

reședintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, care a salutat reacția rapidă a autorităților române în cazul refugiaților din Ucraina.

SHARE

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

„Președintele României a reiterat susținerea țării noastre pentru eforturile globale conjugate, inclusiv cele coordonate de ONU, în sprijinul persoanelor refugiate ca urmare a invaziei ruse, apreciind totodată răspunsul adecvat și rapid al comunității internaționale la actuala situație. Președintele Klaus Iohannis a salutat votul istoric din Adunarea Generală a ONU care condamnă în termeni fermi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, anunță Președinția.

Citește și: Danemarca, prima țară care permite voluntarilor să se alăture brigăzii străine

De asemenea, conform Administrației Prezidențiale, șeful statului a exprimat aprecierea sa pentru eforturile depuse de Înaltul Comisar și echipa sa din țara noastră, precum și pentru colaborarea cu autoritățile române.

Citește și: 70 de japonezi și-au exprimat dorința de a lupta pentru Ucraina 

„Președintele Klaus Iohannis a informat asupra situației actuale, a pregătirii și răspunsului țării noastre la această criză, inclusiv asupra deciziei de a operaționaliza în România un centru logistic - hub- pentru coordonarea asistenței umanitare pentru Ucraina. Din această perspectivă, Președintele Klaus Iohannis a arătat că răspunsul României este realizat în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, statele membre ale Uniunii Europene, alți parteneri internaționali, organizațiile internaționale (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Crucea Roșie, Organizația Internațională pentru Migrație), alături de organizațiile non-guvernamentale și de voluntari. De asemenea, Președintele României a discutat și modalitățile concrete de sprijinire a Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de refugiați. Înaltul Comisar Filippo Grandi a salutat reacția rapidă a autorităților române și eforturile depuse în direcția gestionării situației excepționale a fluxurilor de refugiați, generate de invazia rusă în Ucraina. Înaltul oficial al ONU a exprimat apreciere pentru modul în care România gestionează această situație dificilă, subliniind deschiderea de a continua cooperarea cu partea română pentru identificarea celor mai bune modalități de gestionare a crizei în funcție de evoluțiile viitoare. Totodată, Înaltul Comisar a precizat că se va implica în acordarea de sprijin Republicii Moldova”, arată comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te