70 de japonezi și-au exprimat dorința de a lupta pentru Ucraina

DE Daniel Toșa | 02.03.2022 - 13:55
70 de japonezi și-au exprimat dorința de a lupta pentru Ucraina/FOTO: jber.jb

Șaptezeci de cetățeni japonezi, inclusiv 50 de foști membri ai Forțelor de Autoapărare ale țării și doi veterani ai Legiunii Străine franceze, și-au exprimat dorința de a se oferi voluntari pentru Ucraina.

SHARE

Un reprezentant al ambasadei ucrainene a declarat că a fost sunat de persoane care "doreau să lupte pentru Ucraina", dar a refuzat să ofere detalii. Agenția l-a citat pe lucrătorul de birou Keїchî Kurogi, în vârstă de 39 de ani, care dorea să vină în Ucraina pentru a se alătura Ligii Internaționale de Apărare a Ucrainei, relatează Ukrinform.

"Când am văzut fotografiile cu tineri și tinere din Ucraina, care împachetau armuri și plecau pe front, am simțit că trebuie să fiu alături de ei", a spus Kurohy.

Cu toate acestea, ambasada a respins propunerea lui Kurohi de a lupta, spunând că nu avea experiența militară necesară.

Președintele Volodymyr Zelenskyy a declarat că în Ucraina se înființează o Forță de Apărare Teritorială Internațională formată din străini care vor să servească drept sprijin pentru invadatorii ruși și să protejeze securitatea globală.

Citește și: Militarii ucraineni din Legiunea Străină Franceză se întorc echipați pentru a-și apăra țara

Câteva mii de străini au aplicat pentru a lupta pentru Ucraina. Aceștia au depus cereri la Legiunea internațională de apărare teritorială nou creată pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Rusiei, potrivit ministrului adjunct al apărării Hanna Malyar.

Citește și: FSB îl părăsește pe Putin. L-a informat pe Zelenski despre asasinii ceceni trimiși să-l ucidă

Danemarca a dezvăluit că va permite cetățenilor danezi să se alăture forței militare internaționale pe care Kievul intenționează să o înființeze pentru a-și ajuta propria armată în conflictul cu Rusia.

Citește și: Cinci copii au fost arestați la Moscova pentru că au depus flori la ambasada Ucrainei

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat duminică că britanicii care aleg să meargă în Ucraina pentru a lupta vor avea „absolut” sprijinul ei. Remarcile contrastează cu poziția Marii Britanii privind războiul din Siria, unde cetățenii britanici care au călătorit pentru a lupta fie pentru, fie împotriva Statului Islamic s-au confruntat cu urmăriri penale la întoarcerea acasă.

Sâmbătă, ambasada Ucrainei în Israel a lansat, de asemenea, un apel specific pentru voluntari dispuși să lupte în numele Kievului.

Într-o postare pe Facebook, care a fost ulterior ștearsă, ambasada le-a cerut persoanelor care „sunt gata să apere suveranitatea Ucrainei” să își trimită datele personale și o descriere a expertizei lor militare pentru a fi contactate în legătură cu oportunitățile de a servi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te