Grindeanu își critică șeful: Cine încalcă legea plăteşte; dacă e persoană publică, trebuie scuze

DE Valentin Mirică | Actualizat: 25.10.2020 - 18:07

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că oricine încalcă legea trebuie să plătească, iar dacă este persoană publică trebuie să îşi ceară şi scuze în faţa românilor.

SHARE

Întrebat, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, dacă Marcel Ciolacu a încălcat regulile în vigoare, Grindeanu a răspuns: "Din punctul meu de vedere, oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Marcel Ciolacu sau că îl cheamă Sorin Grindeanu, trebuie să plătească. Şi mai trebuie, dacă este persoană publică, cu atât mai mult, trebuie să vină şi cu scuze în faţa românilor. Cred că domnul Ciolacu a clarificat prin postarea dânsului pe Facebook situaţia de aseară. Din ce am văzut şi eu, nu am participat la acea întâlnire, e o localitate aflată în scenariul verde. Dacă s-a încălcat legea, asta nu hotărăsc eu sau dumneavoastră sau oricine altcineva, ci organele abilitate. Dacă s-a încălcat legea, cine încalcă trebuie să plătească".

El a salutat "promptitudinea" cu care a acţionat Poliţia Română în acest caz. "Dincolo de cazul pe care l-aţi amintit, salut promptitudinea Poliţiei Române în a ieşi, nu doar prin acţiuni, ceea ce e foarte bine că au făcut, ci şi printr-o declaraţie de presă. E o promptitudine pe care sper să şi-o menţină pentru orice caz pe care îl au de acum încolo, pentru că nu am văzut aceeaşi promptitudine, dacă vreţi, şi în urmă cu câteva luni", a susţinut liderul PSD.

Declarațiile sale sunt în totală contradicție cu cele făcute de Ciolacu, care nu și-a cerut scuze și s-a plâns că poliția a acționat politic. 

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială au fost difuzate sâmbătă seară de Realitatea Plus, senatorul PSD Lucian Romaşcanu explicând ulterior că au fost trei grupuri la trei mese, că poza e făcută când s-au aşezat toţi la masă pentru scurt timp şi că în urma apelului la 112 făcut de cel care a făcut fotografia, a venit şi poliţia, care nu a constatat nereguli.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a anunţat că toate persoanele care apar în imaginile care îl prezintă pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul unei pensiuni din Buzău au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai mult de 6 persoane la o masă.

Marcel Ciolacu a explicat că judeţul Buzău este în scenariul verde şi este permisă operarea restaurantelor în interior. Liderul PSD a mai spus că va plăti amenda, că nu este obligatorie purtarea măştii în interior şi că era la masă alături de familie, iar la un moment dat au venit mai mulţi colegi la masă. El a susținut că Orban şi PNL folosesc Poliţia Română în scopuri politice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.