Gabriela Firea promite reluarea proiectului Sălii Polivalente cu 20.000 de locuri. Bucureștiul este printre puținele capitale europene care nu are încă o sală multifuncțională, demnă să poată găzdui competiții sportive și evenimente culturale.
În ciuda faptului că un astfel de proiect a demarat în urmă cu 5 ani, în mandatul actualului primar general nu au fost făcuți pași suplimentari și acest proiect a rămas tot pe hârtie.
Gabriela Firea promite reluarea proiectului Sălii Polivalente cu 20.000 de locuri
Senatoarea Gabriela Firea, liderul viitoarei echipe social-democrate din Consiliul General al Capitalei, promite că va începe construcția Sălii Polivalente imediat după câștigarea alegerilor la București.
„S-au pierdut încă patru ani pentru construcția Sălii Polivalente, din apropierea Arenei Naționale. Am lăsat acest proiect la cheie în 2020. Cu studiu de fezabilitate aprobat și contract semnat pentru proiectare și execuție.
De atunci, am auzit doar declarații halucinate că nu s-au făcut pași pentru că nu e bine ales locul. De patru ani, terenul e pârloagă!”, spune Gabriela Firea într-o postare pe contul personal de socializare.
Citeşte şi: Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan o dezbatere publică. „Cum vă justificați nerealizările?”
Mai mult, senatoarea a prezentat cum arată acum locul unde ar fi trebuit construită această sală multifuncțională și a răspuns afirmațiilor actualului primar general care a spus recent că locul ales nu este unui bun.
„Unde s-ar putea construi o astfel de sală mai potrivit decât în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, lângă Arena Națională? Tocmai asta a fost gândirea, să construim acolo un campus sportiv și cultural. Voi construi Sala Polivalentă, cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri!”, afirmă Firea.
Potrivit proiectului prezentat de Gabriela Firea încă de pe vremea când ocupa funcția de primar general, această sală multifuncțională va răspunde noilor tendințe europene și va avea spații destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferințe şi congrese, dar va respecta și cerințele federațiilor naționale sportive pentru organizarea de competiţii naționale şi internaționale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice.
Citeşte şi: SONDAJ Gabriela Firea are 26% din voturi, la doar 2% în urma lui Nicușor Dan. Piedone s-a prăbușit
Proiectul prevedea că Arena Polivalenta va avea 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior puteau fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală urmau să existe și 5 terenuri de sport în aer liber.
De asemenea, viitoarea Arenă Polivalentă va putea găzdui competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte și alte manifestări culturale se va putea amplasa o scena de circa 400 de metri pătrați.
Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv de investiţii a fost semnat cu Trustul de clădiri Metropolitane, încă din anul 2019.
Prin studiul de fezabilitate a fost estimat, la vremea respectivă, un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor urmau să dureze 36 de luni. Au trecut aproape 4 ani de când totul este blocat.